Στην Τουρκία είναι ήδη οι δυο στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Εβρο καθώς είχαν περάσει τα σύνορα. 

Το περιστατικό σημειώθηκε στις στις 11.30 το πρωί της Κυριακές άνδρες ελληνικής περιπόλου στον Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ των χωριών Φέρρες και Πόρος. Η ομάδα των Τούρκων στρατιωτικών αποτελούνταν από τέσσερις άνδρες, οι δύο εκ των οποίων πρόλαβαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ενώ οι άλλοι δύο  δύο, ένας λοχίας και ένας αξιωματικός του τουρκικού στρατού δεν τα κατάφεραν και συνελήφθησαν.

Πηγές του ΥΠΕΘΑ, ανέφεραν στον ALPHA ότι οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί έχασαν τον προσανατολισμό τους και πέρασαν στο ελληνικό έδαφος, τονίζοντας ότι στα όπλα τους δεν είχαν καν πυρομαχικά.

Αμέσως ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις σε ανώτατο επίπεδο και λίγο μετά τις 18.30 οι δύο Τούρκοι συλληφθέντες επεστράφησαν στην τουρκική πλευρά.

Το περιστατικό θυμίζει σε πολλά την σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη σε παρόμοιο περιστατικό, οι οποίοι παρέμειναν φυλακισμένοι για πέντε και πλέον μήνες και αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι στις 14 Αυγούστου από τις τουρκικές αρχές.