Στο Ρέθυμνο βρίσκεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στη μεγάλη πόρτα τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης.

Μιλώντας με πολίτες που βρέθηκαν στην παλιά πόλη για να τον υποδεχθούν είπε ότι βρίσκεται στην Κρήτη και επικοινωνεί με το λαό διότι «βρισκόμαστε σε μία διαδικασία που δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ».

Φοιτητές από το πανεπιστήμιο Ρεθύμνου ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα για τα προβλήματα στις σχολές τους, εργαζόμενοι από το νοσοκομείο για ζητήματα που αφορούν, όπως ανέφεραν, την υποστελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος του νόμου, μαθητές οι οποίοι βρίσκονται λίγο πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις του είπαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν απόρροια των προβλημάτων που αντιμετώπισαν λόγω της πανδημίας, καθώς και συνταξιούχοι οι οποίοι έκαναν λόγο για την ακρίβεια και για την δύσκολη καθημερινότητά τους.

Σε λίγη ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα βρεθεί στο χωριό Επισκοπή Ρεθύμνης όπου θα έχει ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα.

Τον κ. Τσίπρα συνοδεύει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός και στελέχη του κόμματος.