Δύο ιστορικές Μονές των Μετεώρων και συγκεκριμένα τη Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γνωστή και ως «Μεγάλο Μετέωρο», και τη Μονή Αγίου Στεφάνου επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Κατά την επίσκεψή του στο μεγαλύτερο, μετά το Άγιο Όρος, μοναστικό σύνολο στον ελλαδικό χώρο, ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της μοναστικής κοινότητας, δηλώνοντας τη στήριξή του στο έργο που επιτελούν οι μοναχοί και οι μοναχές. «Αναρωτιόμουν, καθώς περπατούσα σήμερα μέσα στο μοναστήρι, πόση δύναμη ψυχής και πίστης χρειάζονταν οι πρώτοι μοναχοί οι οποίοι αναρριχήθηκαν σε αυτούς τους αφιλόξενους βράχους για να βρεθούν στην κυριολεξία μεταξύ ουρανού και γης και να εγκαθιδρύσουν εδώ τον μοναχισμό των Μετεώρων» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με κατάνυξη και συγκίνηση βρίσκομαι ξανά σε έναν τόπο ιερό, αλλά και ευλογημένο» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, για να προσθέσει αμέσως μετά: «Όταν επισκέπτεται κανείς αυτούς τους τόπους, το βάρος της Ιστορίας δεν μπορεί να μην βάζει και την δική μας μικρή -εκ των πραγμάτων- διαδρομή στη δική της σωστή διάσταση».