Αντιμέτωπη με το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας είναι η 35χρονη η οποία φέρεται να επιτέθηκε με βιτριόλι την 34χρονη Ιωάννα.

Η νεαρή γυναίκα οδηγήθηκε ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή από τον οποίο θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπιση της. Αμέσως μετά την απολογία της ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προφυλάκιση της ή όχι.

Η γυναίκα εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι είναι αθώα, ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αστυνομία έχει ισχυρά στοιχεία που την ενοχοποιούν. Όπως έγινε γνωστό, αύριο, Παρασκευή θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το ένταλμα σύλληψης βγήκε για απείθεια.

Ως τη βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη, το πρωί της 20ης Μαΐου στην Καλλιθέαθεωρεί η Αστυνομία την 35χρονη γυναίκα που προσήχθη το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπως τονίζουν πηγές της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN το κίνητρο ήταν η ερωτική αντιζηλία αλλά μέχρι στιγμής το μόνο αποδεικτικό στοιχείο που δικαιολογεί τη ζήλια της 35χρονης απέναντι στην Ιωάννα είναι ένα αίτημα φιλίας στο Facebook. Σύμφωνα με τις Αρχές, η 35χρονη χωρίς καμία αμφιβολία είναι αυτή που έριξε το βιτριόλι στην Καλλιθέα. 

Ωστόσο, δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο, παρά μόνο το αίτημα φιλίας στο facebook που είχε υποπέσει στην αντίληψη της ύποπτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η βασική ύποπτη, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε μια τηλεκάρτα – με την οποία κάλεσε εταιρεία ραδιοταξί – καθώς και μια περούκα, είναι ιδιωτική υπάλληλος και κατοικεί στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία στην οποία εργάζεται φέρεται να έχει συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει η 34χρονη.

Παράλληλα όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, η φερόμενη ως δράστης είχε προσωπική σχέση με την Ιωάννα και μάλιστα κατάγονταν από διπλανά χωριά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε κινητό έχουν βρεθεί μηνύματα που δηλώνουν πως οι δύο γυναίκες είχαν διαφορές.

Αυτή την ώρα, οι αστυνομικοί βρίσκονται στο διαμέρισμα της ύποπτης κι αναζητούν κι άλλα στοιχεία για να «δέσουν» την υπόθεση, μεταξύ αυτών το θερμός, στο οποίο βρισκόταν το καυστικό υγρό. Η 35χρονη δεν έχει δώσει ακόμη επίσημη κατάθεση, ωστόσο, προκαλεί απορία πώς παρά το σχεδόν άρτιο σχέδιό της, κράτησε τα αδιάσειστα στοιχεία που φαίνεται ότι την ενοχοποιούν.

Ο σύντροφός της, ο οποίος φέρεται να είναι και η… πέτρα του σκανδάλου, έχει καταθέσει ήδη στις Αρχές κι έχει αναφερθεί στις έντονες σκηνές ζηλοτυπίας που έχει βιώσει από την 35χρονη, ενώ είπε στους αστυνομικούς ότι γνώριζε την Ιωάννα και είχαν κάνει και κάποιες συνομιλίες.  Η υπόθεση χρονολογείται τουλάχιστον ένα χρόνο πίσω και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας θέτουν σχετικά ερωτήματα στην 33χρονη για το αν είχε δεχθεί απειλητικά μηνύματα ή τηλεφωνήματα από την φερόμενη ως δράστιδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 35χρονη δεν βρισκόταν στον αρχικό κύκλο των υπόπτων και η εμπλοκή της στην υπόθεση, προέκυψε στη συνέχεια.

Ποια είναι η ύποπτη

Η γυναίκα, η οποία είναι ηλικίας 35 ετών και προέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες από το ευρύτερο
φιλικό περιβάλλον της Ιωάννας, φέρεται να εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο, σε πολύ κοντινή απόσταση στον χώρο εργασίας της 34χρονης.