Επίδομα θέρμανσης: Οι ανατιμήσεις στην αγορά «αγγίζουν» και το πετρέλαιο, γεγονός που αλλάζει τα δεδομένα και για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.

Πώς θα κινηθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΚΑΪ, το οικονομικό επιτελείο μελετά αύξηση του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης, αλλά και διεύρυνση της λίστας των δικαιούχων.

Η διάθεση του πετρελαίου αναμένεται να αρχίσει στις 15 Οκτωβρίου, γεγονός που δημιουργεί πιεστική ανάγκη για την εύρεση άμεσων λύσεων.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως η τιμή του φέτος θα είναι κατά 20% αυξημένη, ενώ την ανιούσα θα πάρει και το φυσικό αέριο, όπου η αύξηση μπορεί να φτάσει στο 50%.

Τιμή εκκίνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης υπολογίζεται πως θα είναι το 1,05 ευρώ/λίτρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα, πλην των νησιών, θα είναι 1,10. Στα νησιά, η τιμή μπορεί να είναι και 1,20 ανά λίτρο.

Ποιοι ήταν δικαιούχοι για επίδομα θέρμανσης το 2020

Όλα τα παραπάνω, αναμένεται να φέρουν εξελίξεις όσον αφορά και στο επίδομα θέρμανσης για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι καταναλωτές.

Όπως προαναφέρθηκε, πλην της αύξησης του επιδόματος, μπορεί να διευρυνθεί και η λίστα των δικαιούχων.

Έως και το 2020, υπενθυμίζεται, πως οι δικαιούχοι ήταν φυσικά πρόσωπα τα οποία χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα ή pellet για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους, είτε αυτή μισθώνεται, είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενη ή ιδιοκατοικείται.