Ένταση μικρής διάρκειας σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:00 στα Εξάρχεια, όταν υπήρξε νέα συγκέντρωση ατόμων που ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση, ενώ έγινε και χρήση χειροβομβίδας κρότου – λάμψης μέσα σε πολυκατοικία.

Σε περισσότερες από 100 προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές. Σημειώνεται, ότι οι 60 προσαγωγές έχουν γίνει από την περιοχή των Εξαρχείων.

Δείτε φωτογραφίες από τα Εξάρχεια:

Παρά τα μέτρα που έλαβε η Ελληνική Αστυνομία με απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικές συγκεντρώσεις. Από νωρίς το πρωί οι έλεγχοι των Αρχών είναι εξονυχιστικοί, ιδιαίτερα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Κλειστοί σταθμοί μετρό και ΗΣΑΠ

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 5 το πρωί σήμερα η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων.
Παράλληλα, από το πρωί και σταδιακά έχουν κλείσει πολλοί σταθμοί του μετρό (Αττική, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Βικτώρια, Σεπόλια, Πανόρμου, Αμπελόκηποι, Συγγρού-Φιξ, Ν. Κόσμος, Δάφνη, Αιγάλεω, Ελαιώνας, Κεραμεικός, Μεταξουργείο), αλλά και του ΗΣΑΠ (Κάτω Πατήσια, Αγ. Νικόλαος, Θησείο, Πετράλωνα και Καλλιθέα).

Φοιτητές κλείστηκαν σε κτήριο στη Στοά Φέξη

Διαδηλωτές από φοιτητικούς συλλόγους κλείστηκαν σε κτήριο στη Στοά Φέξη για να αποφύγουν πιθανές συλλήψεις μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας, που πήραν μέρος, για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου.

Συναγερμός για παρέμβαση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Τουλάχιστον 15 άτομα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες 30, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, μπροστά από το Γαλλικό Ινστιτούτο στη Λεωφόρο Στρατού, στη Θεσσαλονίκη.
Τα άτομα φώναξαν συνθήματα, πέταξαν τρικάκια για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου και για λίγο άνοιξαν ένα πανό, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Στις έρευνες που πραγματοποίησε η αστυνομία στη γύρω περιοχή, κατά πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε μία προσαγωγή.

Ένταση και στα Χανιά

Ένταση και μικρής έκστασης επεισόδια «σημάδεψαν» το μεσημέρι την συγκέντρωση που πραγματοποίησε ομάδα πολιτών στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Από νωρίς το πρωί στην πλατεία της δημοτικής αγοράς είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπήρχε απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω των μέτρων για την πανδημία. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πλατεία άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες που κρατώντας δύο πανό επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία παρά τις συστάσεις της ΕΛΑΣ να διαλυθούν.

Όταν η ομάδα των πολιτών επιχείρησε να πραγματοποιήσει την πορεία αστυνομικοί κινήθηκαν προς αυτούς πετώντας δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αποσπώντας τους ένα πανό. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα και εν μέσω έντασης οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 9 προσαγωγές πολιτών που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης. Όσοι παρέμειναν στο σημείο ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ μικρή ομάδα από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησε πορεία στην οδό Κυδωνίας.

Πάτρα: Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στο Νότιο Πάρκο

Ισχυρή αστυνομική δύναμη, αποτελούμενη κυρίως από άνδρες των ΜΑΤ, έχουν περικυκλώσει το μεσημέρι της Κυριακής το Νότιο Πάρκο της Πάτρας.

Στο σημείο, έχουν συγκεντρωθεί άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, και πραγματοποιούν πορεία με πανό με συνθήματα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.