Ο Ζακ ΛεΝτέι σημείωσε double double (12π., 12ρ.), σταμάτησε με εξαιρετική άμυνα τον αθλητικό Ντέρικ Ουίλιαμς στην 4η περίοδο και ο Ολυμπιακός πέρασε με 72-62 από την AUDI DOME του Μονάχου.

Με αυτή τη νίκη, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Euroleague, ο Ολυμπιακός έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί 3-0 (ΤΣΣΚΑ, Παναθηναϊκός, Φενερμπαχτσέ) αύξησε σε 4 τις νίκες του και περιμένει πλέον την αήττητη μέχρι στιγμής πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, στο ΣΕΦ, την Πέμπτη (22/11, 20:45).

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ ήταν ο κορυφαίος παίκτης των «ερυθρόλευκων» πριν πάρει τη σκυτάλη ο ΛεΝτέι (11π., 7ρ.), ο Σπανούλης έβαλε την… υπογραφή του στο τέλος, ενώ Στρέλνιεκς, Τίμα και Πρίντεζης ήταν αυτοί που με… πινελιές ολοκλήρωσαν ένα επιτυχημένο βράδυ για τους Πειραιώτες. Ουίλιαμς και Λούτσιτς, με 15 πόντους έκαστος ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας του Ντέγιαν Ράντονιτς (3-5). Από έναν απόντα είχαν οι δύο ομάδες, αφού ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Τουπάν, ενώ η Μπάγερν δεν είχε στη διάθεσή της τον Γιόβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 27-31, 43-45, 62-72

Χωρίς τον Σπανούλη στην πεντάδα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός για το υπέρ του 4-10 από Ουίλιαμς-Γκος, Παπανικολάου και 4 πόντους του Πρίντεζη. Οι Πειραιώτες ξέφυγαν εκ νέου με +6, 6-12, με τους Σπανούλη και ΛεΝτέι να έχουν αντικαταστήσει τους Ουίλιαμς-Γκος και Πρίντεζη αντίστοιχα. Έκτοτε, όμως η Μπάγερν απάντησε με σερί 9-0 και τους 7 τελευταίους διαδοχικούς να σημειώνει ο Ντέρικ Ουίλιαμς για το 15-12. Ο Μπλατ έριξε και τον Μπόγρη στο τέλος της 1ης περιόδου που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, 15-15, χάρη σε τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη.

Ένα κακό ποιοτικά δεύτερο δεκάλεπτο και από τις δύο ομάδες παρακολούθησαν οι φίλαθλοι στην AUDI DOME του Μονάχου. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε νευρικός, έφτασε τα 8 λάθη μέχρι το ημίχρονο, αλλά ευτυχώς για αυτόν, η Μπάγερν τον συναγωνιζόταν σε αστοχία (από 3/11 τρίποντα κάθε ομάδα στο α΄ μέρος). Πάντως, με τρίποντα, ένα από τον ΛεΝτέι και ένα από τον Φινλανδό Πέτερι Κοπόνεν (18-18) ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο. Σε αυτό το σημείο «μίλησε» ο Νίκολα Μιλουτίνοβ που περιόρισε και τον Ουίλιαμς με την άμυνά του. Και ήταν χάρη στην άμυνα που η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να προσπεράσει 27-28, δια χειρός Μιλουτίνοβ, ενώ ο Γιάνις Τιμά με σουτ τριών πόντων έστειλε τον Ολυμπιακό με προβάδισμα +4, 27-31, στα αποδυτήρια, στο ημίχρονο.

Για 3η φορά άγγιξε το +6, ο Ολυμπιακός, 27-33, με δίποντο του Πρίντεζη. Από τη δύσκολη θέση, όταν η Μπάγερν μείωσε στο καλάθι, με 4 σερί πόντους του Μπούκερ, 31-33, έβγαλε ο Μιλουτίνοβ που σκόραρε και πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, 31-36! Το πρόβλημα με τα νεκρά διαστήματα… στοίχειωσε και πάλι στην 3η περίοδο τον Ολυμπιακό, οι Γερμανοί το εκμεταλλεύτηκαν με τον Λούτσιτς να φωνάζει «παρών» σε σκοράρισμα και ριμπάουντ. Με επιμέρους σκορ 8-2, οι γηπεδούχοι προσπέρασαν με 39-38. Ακολούθησε «μάχη σώμα με σώμα», με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια, πριν ισοφαρίσει με 1/2 βολές ο ΛεΝτέι (11 ριμπάουντ στις 3 πρώτες περιόδους), 43-43. Το άστοχο δίποντο του Σπανούλη από μέση απόσταση απέφερε… εν τέλει 2 πόντους για τον Ολυμπιακό χάρη στο επιθετικό ριμπάουντ του Βεζένκοφ που κέρδισε και το 3ο φάουλ του Λούτσιτς (έγινε χρήση του instant replay), 43-45, με 2/2 βολές. Το αρνητικό ήταν πως 3 φάουλ μετρούσε και ο σέντερ του Ολυμπιακού Νίκολα Μιλουτίνοβ.

Μετά το 45-48 από τρίποντο του Τίμα, ο Βεζένκοφ αδυνατούσε να σταματήσει τον δυνατό και αθλητικό Ουίλιαμς που μείωσε στον πόντο, με τέσσερις δικούς του πόντους, 49-50. Ο ΛεΝτέι, όμως που μπήκε στη θέση του Βεζένκοφ έπαιξε στα ίσα τον Ουίλιαμς σταματώντας με την εξαιρετική άμυνά του τον πρώτο σκόρερ της Μπάγερν. Την ίδια ώρα, ο ΛεΝτέι έφτασε το double double (10π., 12ρ.) όταν «εγραψε» το 49-56 και ο Ολυμπιακός ήταν για πρώτη φορά στο +7! Ο Λούτσιτς έκανε ό,τι μπορούσε να «κλέψει τη δόξα» από τον Αμερικανό ψηλό των «ερυθρόλευκων», 53-56 με 4 σερί πόντους για να βάλε την υπογραφή του ο Σπανούλης με δικό του σερί 5-0, 53-65 κι ενώ είχαν προηγηθεί 3 πόντοι του Γιάνις Στρέλνιεκς (8-0 σερί του Ολυμπιακού). Το… νερό είχε μπει πια στο αυλάκι, με τον Γιάνις Τίμα να διαμορφώνει το τελικό 62-72.

Διαιτητές: Γκαρθία (Ισπανία), Μόγκουλκοτς (Τουρκία), Μπισάνγκ (Γαλλία)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Ντέγιαν Ράντονιτς): Ντάνγκουμπιτς 2, Χομπς 3 (1), Κινγκ, Κοπόνεν 9 (1) Ραντόσεβιτς, Λούτσιτς 15, Λο 6, Ντέντοβιτς 2, Αμαϊζε, Μπαρτέλ 4, Ουίλιαμς 15 (1), Μπούκερ 6

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Ουίλιαμς-Γκος, Σπανούλης (2), Τίμα (2), Μιλουτίνοβ (1), Στρέλνιεκς (1), Βεζένκοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Μπόγρης, ΛεΝτέι (1)