Το νόμο στα χέρια τους πήραν περίπου 200 κάτοικοι χωριού στο κεντρικό Μεξικό, οι οποίοι λίντσαραν πέντε άνδρες, κατηγορώντας τους για απόπειρα απαγωγής συγχωριανού τους.

Τα πέντε θύματα απαγχονίστηκαν στο Τεπέσκο, στην Πολιτεία Πουέμπλα, περίπου 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Μεξικό. Αρχικά δύο άνδρες απήγαγαν έναν χωρικό, όμως αστυνομικοί κατάφεραν να τους σταματήσουν καθώς προσπαθούσαν να διαφύγουν, ανέφεραν οι Αρχές της Πολιτείας. Χωρικοί απέκλεισαν την πρόσβαση στην κοινότητα κι άρπαξαν τους δύο συλληφθέντες, χωρίς η αστυνομία να μπορέσει να τους εμποδίσει. Άλλα δύο πρόσωπα, ανάμεσά τους ένας ανήλικος, βρέθηκαν από χωρικούς να κρύβονται και θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για συνεργούς των δύο πρώτων. Ένας πέμπτος άνδρας, ο οποίος πήγε στην τοπική αστυνομία κι έκανε ερωτήσεις για τους φερόμενους ως δράστες, αιχμαλωτίστηκε επίσης από τους χωρικούς.

Τους κρέμασαν στην κεντρική πλατεία του χωριού

Οι Αρχές προσπάθησαν να λογικέψουν τους κατοίκους, αλλά «εχθρικοί χωρικοί αρνήθηκαν να κάνουν διάλογο και αργότερα σκότωσαν τους πέντε ανθρώπους που κράταγαν», σημείωσε ο Φερνάντο Μανσανίγια, ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης της Πολιτείας Πουέμπλα στο κεντρικό Μεξικό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. Οι πέντε άνδρες απαγχονίστηκαν στην κεντρική πλατεία του χωριού χωρίς η αστυνομία ή η εθνοφυλακή να επέμβουν διότι φοβούνταν ότι θα ξεσπούσε σύρραξη με τους έξαλλους κατοίκους, πρόσθεσε ο Μανσανίγια. «Ο κόσμος κουράστηκε» με τη δράση των κακοποιών και «δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη» στις Αρχές, εξήγησε ο Μανσανίγια. «Αυτό είναι πρόβλημα της χώρας, είναι πρόβλημα της Πολιτείας», συμπλήρωσε. Το 2019 έχουν χάσει τη ζωή τους 16 άνθρωποι σε λιντσαρίσματα στο Μεξικό.