Εννέα επιβεβαιωμένοι νεκροί άνθρωποι και δεκάδες άλλοι αγνούνται μετά από την ανατροπή σκάφους στη δυτική Ουγκάντα την Κυριακή (19/05).

Το σκάφος μετέφερε περισσότερους από 50 ποδοσφαιριστές και οπαδούς από τη δυτική περιφέρεια της αφρικανικής χώρας, Χόιμα.  Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι για το τραγικό δυστύχημα ευθύνονται η υπερφόρτωση του σκάφους και οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, την ώρα που οι προσπάθειες για την ανεύρεση των αγνοούμενων συνεχίζονται.

Το 2016, περίπου 30 παίκτες και οπαδοί πνίγηκαν όταν το σκάφος που επέβαιναν ανατράπηκε στη λίμνη Αλμπερτ. Οι επιβαίνοντες ταξίδευαν προς την Ρούνγκα, προκειμένου να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένο φιλικό μεταξύ δύο τοπικών σωματείων. Η ξύλινη βάρκα ανατράπηκε λίγο μετά την αναχώρησή της από τις αποβάθρες.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι ψαράδες στα κοντινά σημεία προσγείωσης έσπευσαν για να βοηθήσουν και 32 άνθρωποι διασώθηκαν μέσα σε μία ώρα μετά από το ατύχημα.

Για το νέο τραγικό περιστατικό, τόσο η αστυνομία, όσο και η στρατιωτική ναυτιλιακή δύναμη ανταποκρίθηκαν άμεσα, λίγο αργότερα στο σημείο έφτασαν και δύτες, οι οποίοι ανέσυραν εννέα πτώματα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ανταποκρτιτής του BBC από την Καμπάλα. Η αστυνομία και οι αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι το σκάφος ήταν υπερφορτωμένο και στη συνέχεια «χτυπήθηκε» από ισχυρούς ανέμους, ενώ οι επιζώντες υποστήριζαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στη βάρκα δεν φορούσαν σωσίβια.