Εμβόλιο – Τρίτη δόση: Την διενέργεια 3η δόσης εμβολίου κατά του κορωνοιού για τους πολίτες άνω των 50 ετών και για τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα που ανήκουν στην ομάδα Α και Β με δεδομένο ότι έχουν συμπληρωθεί 6 μήνες από την διενέργεια της 2η δόσης, ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε η ομάδα αυτή υπολογίζεται στην πρώτη της φάση γύρω στα 100.000 άτομα και η πλατφόρμα θα ανοίξει την ερχόμενη Κυριακή 10 Οκτωβρίου τις απογευματινές ώρες.

Σημείωσε πως η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση με όσους δικαιούχους έχουν συμπληρώσει τους 6 μήνες από την 2η δόση.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζει τις εξορμήσεις της σε απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας. Πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει εδώ και 2 μήνες και μέσω του οποίου έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 10.000 άτομα.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως την επόμενη βδομάδα η επιχείρηση αυτή θα βρίσκεται στην Βόρεια Ελλάδα με κινητά συνεργεία – μεταξύ αυτών και ενός του χαμόγελου του παιδιού.

Την Τρίτη 12/10 θα βρίσκεται σε απομακρυσμένα χωριά της Πιερίας, του Κιλκίς και της Ξάνθης. Την Τετάρτη 13/10 θα είναι στην Δράμα και στην Πέλλα και την Πέμπτη 14/10 στην Φλώρινα και τις Σέρρες.

Όπως ανέφερε η ομάδα αυτή υπολογίζεται στην πρώτη της φάση γύρω στα 100.000 άτομα και η πλατφόρμα θα ανοίξει την ερχόμενη Κυριακή 9 Οκτωβρίου τις απογευματινές ώρες.

Σημείωσε πως η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση με όσους δικαιούχους έχουν συμπληρώσει τους 6 μήνες από την 2η δόση.

Παράλληλα, σημείωσε πως η επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζει τις εξορμήσεις της σε απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας.