Περισσότερα από 400.000 ραντεβού για τα εμβόλια της Pfizer, της Johnson & Johnson και της Moderna, ανοίγουν από σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι τα ραντεβού αυτά αφορούν τόσο την ηπειρωτική, όσο και τη νησιωτική Ελλάδα.

Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ανοίγουν 420.300 νέα ραντεβού για τα σκευάσματα των Pfizer, Moderna και J&J, ενώ ανακοίνωσε ότι τίθεται εντός των ημερών σε εφαρμογή το σχέδιο για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό.

Υπενθύμισε, εξάλλου, ότι από αύριο, Πέμπτη, ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 25 – 29 χρόνων για τα τρία παραπάνω εμβόλια.

Έκανε επίσης λόγο για μείωση κρουσμάτων σε όλες τις περιφέρειες και τόνισε ότι ο εβδομαδιαίος κυλιόμενος μέσος όρος ανέρχεται σε 1.056 κρούσματα, ενώ η διάμεση ηλικία είναι στα 36 έτη.

Ως προς την πορεία των εμβολιασμών, ανέφερε ότι αναμένεται να ξεπεράσουμε, σήμερα, για ακόμα μία φορά, τους 100.000 εμβολιασμούς.

Είπε επίσης ότι το 23,7% των Ελλήνων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα στηριχθούν οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και ειδικά όσοι εργάζονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας καθώς έχει παρατηρηθεί διεθνώς ότι δοκιμάστηκε η ψυχική τους υγεία και αρκετοί από αυτούς βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης.