Παράδειγμα προς μίμηση για τους πολιτικούς αποτελεί ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Τάκης Λουκόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λουκόπουλος δεν λαμβάνει επί πέντε χρόνια τον μισθό του δημάρχου, ενώ δεν χρησιμοποιεί τα αυτοκίνητα του δήμου για τις μετακινήσεις του, καθώς μετακινείται με το δικό του όχημα. Παράλληλα, αποφάσισε να μην προχωρήσει τα τρία πρώτα χρόνια της θητείας του στην πρόσληψη Γενικού Γραμματέα του δήμου, όπως έχει το δικαίωμα, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για το κοινό καλό.

Τα χρήματα που μαζεύτηκαν είναι περίπου 45.000 ευρώ τον χρόνο για το μισθό του δημάρχου και 35.000 ευρώ τον χρόνο για το μισθό του Γενικού Γραμματέα (συνολική, μικτή δαπάνη).

Με τα χρήματα αυτά αγοράστηκε ένα οικόπεδο για την ανέγερση του 3ου Δημοτικού Σχολείου, που σήμερα λειτουργεί σε κοντέινερ. Επίσης, αγοράστηκε στη συμβολή της Ε.Ο. Ναυπάκτου Θέρμου με την Σμηναγού Λαουρδέκη, ένα οικόπεδο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη διάνοιξη της οδού Σμηναγού Λαουρδέκη, αλλά και τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ναυπακτίας, ο οποίος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ και δεν θέλησε να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο για την απόφασή του, να δωρίσει το μισθό του στον δήμο.

Πηγή : thebest.gr