Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους όπως και ο κοσμηματοπώλης αφέθηκε και ο 55χρονος που απολογήθηκε σήμερα για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.  

Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, στην απολογία του ενώπιον του 23ου τακτική ανακριτή εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό και τη κατάληξη του 33χρονου και δήλωσε συγκλονισμένος από τον θάνατο του ενώ επεσήμανε πως δεν έδωσε κανένα θανατηφόρο χτύπημα στο θύμα.

Θυμίζουμε ότι τον Ελεύθερο Τύπο είχε δηλώσει ότι: «Ο άνθρωπος αυτός είχε πάθει επιθετικό αμόκ. Εγώ ήμουνα παρατηρητής όπως και οι άλλοι έξω. Τον βλέπω την ώρα που έσπαζε από κάτω τις βιτρίνες για να βγει έξω και κράταγε μαχαίρι. Έκρινα εκείνη τη στιγμή ενστικτωδώς κι εγώ ότι αυτός ο άνθρωπος με το αμόκ που έχει και με το μαχαίρι θα σκοτώσει κάποιον συνάνθρωπό μου. Σκέφτηκα ότι η μοναδική στιγμή που μπορώ να τον εμποδίσω ήταν η στιγμή που έβγαινε και γι’ αυτόν το λόγο έκανα αυτή την κίνηση που έκανα για να τον αποτρέψω να βγει», περιγράφει, επιχειρώντας να δικαιολογήσει γιατί χτύπησε τον 33χρονο.

Ο μεσίτης, που συνελήφθη προχθές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, καθώς ταυτοποιήθηκε πως μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου χτυπούσε τον 33χρονο, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, υποστηρίζει δε ότι o άτυχος ακτιβιστής κρατούσε μαχαίρι και κατά την έξοδό του από το κοσμηματοπωλείο, πράγμα που δεν αποκλείεται να διευκρινιστεί από την ανάλυση του οπτικοακουστικού υλικού. «Δεν καταλάβαινε τίποτα. Βγήκε. Τον αφήνω και βγαίνει. Κάνει μία κίνηση με το μαχαίρι για να με χτυπήσει, του πιάνω το χέρι, του γυρίζω τον καρπό, του φεύγει το μαχαίρι από τα χέρια, το παίρνω με τα χέρια μου, το πετάω μέσα στο κατάστημα και τον αφήνω. Σαφώς ληστεία ήταν. Σαφώς. Tο μαχαίρι γιατί το κράταγε;», αναρωτιέται ο μεσίτης και συνεχίζει: «Η επιθετικότητά του αποδεικνύεται από το γεγονός ότι την ώρα που έσπευσαν να του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες, βούτηξε το γυαλί και πήγε να τους το καρφώσει τη στιγμή που έσπευσαν να τον βοηθήσουν».