Πάνω από 315.000 οι δικαιούχοι για τον Νοέμβριο

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου θα πάρουν τα χρήματα οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Το ΚΕΑ Νοεμβρίου θα καταβληθεί σε 318.615 δικαιούχους, ενώ  – όπως ισχύει κάθε φορά – θα καταβληθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Το Εισόδημα Αλληλεγγύης καταβάλλεται βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων,

Το δηλούμενο εισόδημα δεν πρέπει να είναι άνω των 5.400 ευρώ ετησίως (ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού), ενώ η συνολική ακίνητη περιουσία δεν πρέπει να ξεπερνά σε αξία τις 150.000 ευρώ  (ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού).

Τι άλλαξε στο επίδομα από 1η Νοεμβρίου

Από την 1η Νοεμβρίου για να λάβει ένας δικαιούχος το εισόδημα αλληλεγγύης θα πρέπει να έχει εγγραφεί στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η υπουργική απόφαση, βασική υποχρέωση των δικαιούχων του ΚΕΑ (εφόσον είναι άνεργοι και μπορούν να εργαστούν) είναι «να εγγράφονται, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, στο Μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τον μήνα έγκρισης της αίτησής τους και να ανανεώνουν την κατάσταση/κάρτα ανεργίας τους».