Αρμόδια και η ελληνική Δικαιοσύνη θα είναι για το περιστατικό στους Βουλιαράτες όπου ο ομογενής, Κωνσταντίνος Κατσίφας, άφησε την τελευταία του πνοή από πυρά Αλβανών αστυνομικών.

Σύμφωνα με το lawandorder.gr, η δικογραφία για την υπόθεση θανάτου του 35χρονου ομογενούς διαβιβάστηκε στην Αθήνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες προσήλθε η αδελφή του θύματος και προσκόμισε την ταυτότητα του από την οποία προκύπτει ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε ελληνική υπηκοότητα.

Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα κακούργημα.

Έλληνας ιατροδικαστής θα εξετάσει τη σορό

Εγκρίθηκε από τις αλβανικές αρχές να εξετάσει και Ελληνας ιατροδικαστής την σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα έπειτα από τις πιέσεις που ασκήθηκαν τις τελευταίες ώρες από την οικογένειά του. 

Ο ιατροδικαστής αναμένεται να φτάσει στην Αλβανία από την Κοζάνη.

Στιο μεταξύ, τις συνθήκες θανάτου του Κώστα Κατσίφα όπως αυτές διαπιστώθηκαν στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σωρός του περιέγραψε ο γιατρός και φίλος του Π. Πάπιστας, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, μιλώντας ΣΚΑΪ.

Τόνισε ότι τον έσυραν 70 με 80 μέτρα και στη συνέχεια του έδωσαν τη χαριστική βολή: «Βρήκαμε μια μεγάλη λίμνη αίματος με αίμα ζωηρά κόκκινο που σημαίνει ότι ο Κωνσταντίνος ζούσε όταν τον έσυραν σε αυτήν την απόσταση» δήλωσε.

Αναφερόμενες στις μέρες που προηγήθηκαν, ο κ Πάπιστας είπε ότι η αλβανική αστυνομία είχε φροντίσει να υπάρχει μια εσωτερική ένταση στον Κωνσταντίνο. Όταν ξεκίνησε ο σημαιοστολισμός τον είχαν στοχοποιήσει και τον προειδοποιούσαν ότι θα κατεβάσουν τις σημαίες.

«Επίτηδες εκτέλεσαν τον γιό μου», δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η μητέρα του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία ύστερα από καταδίωξη.

«Έχουν μίσος για τον ελληνισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως το παιδί της δεν φοβόταν. Επεσήμανε ότι η ίδια τον είχε προειδοποιήσει αρκετές φορές για τον κίνδυνο που διέτρεχε η ζωή του. «Εδώ – του έλεγα – υπάρχουν αρπακτικά», δήλωσε η κ. Κατσίφα.

Ανασφάλεια στην Oμογένεια μετά τον θάνατο του Κατσίφα

Πένθος στους κόλπους της Ομογένειας στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας, που «βράζει» τις τελευταίες ώρες για την υπόθεση θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στους Βουλιαράτες, την ημέρα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Μια υπόθεση που (τουλάχιστον) για την ώρα παραμένει «σκοτεινή», αφού οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο 35χρονος Ελληνας ομογενής από τους Αλβανούς αστυνομικούς παραμένουν αδιευκρίνιστες, προκαλώντας διπλωματική ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Τίρανα.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ, ενώ αυξάνονται τα αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας για «την επόμενη ημέρα» στους κόλπους της Ομογένειας.

Οι ομογενείς αντιδρούν στη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα περί «εξτρεμιστικής τρέλας», κάνουν λόγο για «εν ψυχρώ εκτέλεση» και καταγγέλλουν την αλβανική πλευρά για προσπάθειες «αφανισμού της μειονότητας».