Η Εθνική αντιμετωπίζει απόψε (21:45) την Ισπανία στον προτελευταίο αγώνα της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ και ο Τζον Φαν’τ Σιπ τόνισε πως «χωρίς πίστη δεν γίνεται τίποτα», επισημαίνοντας ότι η αποστολή της Εθνικής για θετικό αποτέλεσμα θα είναι δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη: «Αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά είναι πιθανό. Πήραμε αποτέλεσμα στην Ισπανία, κερδίσαμε εδώ τη Σουηδία, παίξαμε καλά και στη Στοκχόλμη. Χωρίς πίστη δεν γίνεται τίποτα, έχουμε πλάνο. Ρεαλιστικά, η Ισπανία είναι το φαβορί, είναι καλύτερη ομάδα, το αποδεικνύει εδώ και πολλά χρόνια. Εμείς έχουμε το πλάνο μας, γιατί όχι να μην μπορέσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα;».

«Να μην τους δώσουμε χώρο…»

Μιλώντας για το πού θα κριθεί το ματς είπε: «Η Ισπανία θα έχει τον έλεγχο της μπάλας, το ξέρουμε αυτό. Κάθε αντίπαλος πρέπει να συμβιβάζεται με αυτό. Ολοι ξέρουν πως είναι ένας ισχυρός αντίπαλος.

Να είμαστε συμπαγείς, να αποφύγουμε να τους δώσουμε χώρο να κάνουν τις πάσες που θέλουν, να χαλάσουμε το παιχνίδι που αρέσει στην Ισπανία. Θέλει δουλειά από τους παίκτες μας, καλή επικοινωνία ώστε να κλείνουν οι χώροι και να σταματάμε το παιχνίδι τους. Θα πρέπει κι εμείς επιθετικά να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Για τη σημαντική απουσία του Μπακασέτα είπε: «Είναι πάντα κρίμα όταν οι παίκτες τα πάνε εξαιρετικά, και ο Τάσος τα πάει καλά στην Τουρκία και την Εθνική, όταν δεν μπορούν να παίξουν.

Βέβαια ο Τάσος ήταν τιμωρημένος ήδη και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Τα τελευταία δύο χρόνια είχαμε πολλούς τραυματισμούς και έχουμε καταφέρει να βάλουμε πάνω στο χορτάρι άλλους παίκτες. Είναι ένα ματς εξαιρετικής δυσκολίας».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το μέλλον του στην Εθνική είπε: «Για μένα το σημαντικό είναι εγώ και οι συνεργάτες μου να πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε. Εχουμε εξαιρετικούς παίκτες που πιστεύουν σε αυτό που κάνουμε. Εχουμε δημιουργήσει μια καλή ατμόσφαιρα στα χρόνια που είμαστε εδώ, που είναι σημαντική και για το μέλλον.

Η προσοχή μας είναι στα δύο ματς και θα δούμε μετά τι θα γίνει».

Αισιόδοξος ο Μάνταλος

Ο Πέτρος Μάνταλος, εκπροσωπώντας τους παίκτες, εξέφρασε την πίστη του για θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην αρμάδα του Λουίς Ενρίκε, τονίζοντας πως υπάρχουν ακόμα ελπίδες για πρόκριση στα γήπεδα του Κατάρ: «Ξέρουμε όλοι τι εστί Ισπανία. Ξέρουμε όλοι τι αντίπαλο θα αντιμετωπίσουμε αύριο.

Μια ομάδα που σίγουρα της αρέσει να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού, την μπάλα στα πόδια. Σίγουρα το έργο μας μόνο εύκολο δεν είναι, είμαστε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Στο μεταξύ, με βάση τις δοκιμές, τα φαβορί για την αρχική ενδεκάδα είναι οι: Βλαχοδήμος τέρμα, Τζαβέλλας, Γούτας (το φαβορί έναντι του Μήτογλου) και Τσιμίκας η τριάδα της άμυνας, στα δύο άκρα του 3-5-2 οι Ανδρούτσος και Γιαννούλης, κέντρο με Μπουχαλάκη, Σιώπη και πιο μπροστά τους ο Μάνταλος και επιθετικό δίδυμο οι Παυλίδης και Μασούρας.

Η βαθμολογία του ομίλου μας

  1. Σουηδία 6 12-3      15
  2. Ισπανία 6 13-5      13
  3. Ελλάδα 6 7-6        9
  4. Γεωργία 7 4-12      4
  5. Κόσοβο 7 4-14      4