Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Μακρή, τον 46χρονο επιχειρηματία που δολοφονήθηκε στη Βούλα το βράδυ της περασμένης Τετάρτης είπαν το μεσημέρι της Κυριακής η οικογένεια και οι φίλοι του.
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου στη Βούλα ενώ η σορός του Μακρή θα ταφεί στην Αυστραλία από όπου και κατάγεται.

Συντετριμμένη έφτασε στην εκκλησία μαζί με τα παιδιά της η Βικτώρια Καρύδα, το μοντέλο-παίχτρια του My Style Rocks που έμαθε για τη δολοφονία του συζύγου της ενώ βρισκόταν στην πασαρέλα.

Η Βικτώρια Καρύδα  έχει υπάρξει Μις Τουρισμός 2003, Β’ Παγκόσμιος Τουρισμός 2003 και Top Model International και έχει εργαστεί ως μοντέλο σε Ελλάδα, Ιταλία, Ελβετία, Ισραήλ και Γερμανία. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 2016 κάνοντας έναν πολυτελή γάμο στην Μύκονο και είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

Σε παλιότερη συνέντευξη της είχε δηλώσει για το γάμο της: «Ήταν η ωραιότερη στιγμή της ζωής μου. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη που έχω γνωρίσει τον άντρα της ζωής μου και έχουμε δυο υπέροχα παιδάκια».

Το χρονικό του εγκλήματος

Φορώντας κουκούλα, ο δολοφόνος του Γιάννη Μακρή ήταν κρυμμένος σε έναν λοφίσκο κοντά στο σημείο που είχε παρκάρει το θύμα το αυτοκίνητό του. 

Μόλις το θύμα μπήκε στο όχημα, ο δράστης πήγε από την πλευρά του συνοδηγού, πυροβόλησε τον 46χρονο και στη συνέχεια ετοιμαζόταν να τραπεί σε φυγή.

Ο Γιάννης Μακρής, αν και τραυματισμένος, άνοιξε την πόρτα και προσπάθησε να διαφύγει. Δεν είχε δυνάμεις όμως, παραπάτησε και έπεσε στο έδαφος. Ο δολοφόνος, βλέποντας ότι ο 46χρονος είναι ακόμα ζωντανός, επέστρεψε και τον πυροβόλησε ξανά.

Στο μεταξύ, στη Μύκονο, αναζητούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας το κίνητρο της δολοφονίας του 46χρονου. Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξετάζουν ακόμη και το απομακρυσμένο ενδεχόμενο…. παράλληλης υπογραφής συμβολαίων θανάτου που αφορούσαν τον 38χρονο που πυροβολήθηκε στην ακτή Κονδύλη και το προχθεσινό θύμα της δολοφονικής επίθεσης στη Βούλα.

Αφορμή για αυτή τη διασύνδεση που ερευνάται είναι η ενασχόληση και των δύο στόχων με εταιρίες παροχής ασφάλειας σε καταστήματα της Μυκόνου. Σημειώνεται ότι η δολοφονία του 46χρονου ήρθε μόλις ένας 24ωρο μετά την απόπειρα εκτέλεσης του Ε.Ζ. στον Πειραιά. Ο τελευταίος φαίνεται πως γλίτωσε, καθώς το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηρίων βαλλιστικής «κόλλησε» μεταξύ της τέταρτης και της πέμπτης σφαίρας, με αποτέλεσμα τη… σωτηρία του υποψήφιου στόχου.

Ταυτόχρονα, καθοριστική ήταν και η συνδρομή των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που του έδεσαν το πόδι με τη μέθοδο «τουρνικέ» σταματώντας την ακατάσχετη αιμορραγία από την πλήξη της μηριαίας αρτηρίας.

Σύμφωνα με αυτή την προχωρημένη εκδοχή, δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα ο 38χρονος και ο 46χρονος να είχαν υπογράψει συμβόλαια θανάτου ο ένας για τον άλλον. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται και η εκδοχή τρίτο εγκληματικό «διευθυντήριο» να έδωσε την εντολή εξόντωσης και των δύο.

Ο 38χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα δραστηριοποιείτο στη Μύκονο σε εταιρία security την οποία φερόταν να διαχειρίζεται ο πρώην αξιωματικός της ΕΚΑΜ, Σπύρος Παπαχρήστου, ο οποίος δολοφονήθηκε την πρωτομαγιά του 2018 έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη.

Το τελευταίο καλοκαίρι παρόμοια επαγγελματική δραστηριότητα είχε και ο 46χρονος «Αυστραλός» μέσω εταιρίας ιδιωτικής ασφάλειας με έδρα την Καλλιθέα, μέτοχος της οποίας ήταν και ο ίδιος. Μέσα σε αυτές τις δραστηριότητες οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναζητούν κίνητρο ή αφορμή που θα προκαλούσε την εντολή δολοφονίας.