Για την ανάγκη να σταλεί ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, στις πανελλαδικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, έκανε λόγο ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5».

Αναφερθείς στο συνέδριο της ΝΔ, έκανε λόγο για «θεατρική παράσταση αυτοθαυμασμού», σημειώνοντας πως η μοναδική κριτική που ακούστηκε ήταν από την πλευρά της ακραίας Δεξιάς, στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά. «Η ΝΔ βρίσκεται σε ένα μεγάλο, πολιτικό και στρατηγικό αδιέξοδο. Η κυβέρνηση είχε τις χειρότερες επιδόσεις σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ και στο πεδίο της ακρίβειας, τα λαϊκά νοικοκυριά βρίσκονται σε ασφυκτική πίεση με το ηλεκτρικό ρεύμα να έχει εκτιναχθεί και τις τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης να καλπάζουν», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Την ίδια στιγμή, το κράτος λειτουργεί ως λάφυρο στα χέρια της κυβέρνησης, η οποία μοιράζει εκατομμύρια σε φίλους και προνομιακούς συνομιλητές», πρόσθεσε.

«Βιώνουμε μία συνθήκη πολιτικής παρακμής και αδιεξόδων, που παράγει ο κ. Μητσοτάκης. Ωστόσο, ταυτόχρονα, ανοίγονται πεδία δράσης, παρέμβασης και διεκδίκησης για μια πολιτική αλλαγή. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σήμερα», σημείωσε ο γραμματέας του κόμματος. «Κεντρικός στόχος είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική, αυτή είναι η κρίσιμη μεταβλητή για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής κυβέρνησης», εξήγησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις εκλογές, όλα τα κόμματα της δημοκρατικής και -αυτοπροσδιοριζόμενης- προοδευτικής αντιπολίτευσης θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον ελληνικό λαό», ανέφερε.

Όσον αφορά την πανελλαδική κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, «έκανε λόγο για μια διαδικασία πρωτόγνωρη για τα κόμματα στην Ελλάδα». «Ποτέ ξανά δεν έχει ψηφιστεί Κεντρική Επιτροπή από το σύνολο των μελών ενός κόμματος», σημείωσε. «Την ίδια στιγμή, ψηφίζουμε και για τον πρόεδρο του κόμματος, τον Αλέξη Τσίπρα, σε εκλογικά τμήματα που θα καλύπτουν όλη την Ελλάδα», επισήμανε και πρόσθεσε: «για τον πρόεδρο του κόμματος μπορεί να ψηφίσει κάθε πολίτης που θα προσέλθει στα εκλογικά τμήματα στις 15 Μάη και θα εγγραφεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία». «Απευθύνουμε ένα μαζικό κάλεσμα σε κάθε πολίτη που στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ, να προσέλθει εκείνη την ημέρα, να γραφτεί μέλος του κόμματος και να ψηφίσει», υπογράμμισε.

«Η διαδικασία αυτή μπορεί να στείλει ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, να του στείλει το λογαριασμό, όπως λέμε χαρακτηριστικά, όμως είναι και μια διαδικασία που δεν σταματά εκείνη τη μέρα», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Στόχος μας δεν είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, αλλά μια προσπάθεια για την κοινωνική και πολιτική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό, εργατικό κόμμα, που δεν θα παρεμβαίνει μόνο στο κεντρικό επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά θα αλλάζει τους συσχετισμούς στην κοινωνία», επισήμανε.

«Χωρίς την κυβέρνηση δεν γίνεται, αλλά από μόνη της η κυβέρνηση δεν φτάνει», τόνισε χαρακτηριστικά. «Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα μαζικό κόμμα που η πολιτική του επιρροή θα αντιστοιχεί και στην κοινωνική του επιρροή, στις θεσμικές και μη θεσμικές εκπροσωπήσεις σε κάθε πεδίο της κοινωνίας. Αυτός ο στόχος περνά μέσα από τη διαδικασία στις 15 Μάη», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.