Ένα ακόμη κορίτσι, ηλικίας 19 ετών, στη Ρόδο και έναν 38χρονο στην Κω θρηνεί και πάλι η τοπική κοινωνία, στο πλαίσιο ενός ακήρυχτου πολέμου, του πολέμου της ασφάλτου, στον οποίο έχουν χάσει άδικα τη ζωή τους, δεκάδες συνάνθρωποί μας τα τελευταία χρόνια, ενώ έχουν τραυματιστεί αντίστοιχα εκατοντάδες, θύματα όλοι των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Μόνο τον τελευταίο μήνα, από την 1η Σεπτεμβρίου δηλαδή μέχρι και χθες, η κοινωνία της Ρόδου θρηνεί 5 νεκρούς ενώ ένα ακόμη άτομο προστέθηκε στον μακάβριο κατάλογο από το νησί της Κω, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Δεν υπάρχει μέρα, που οι διασώστες των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ να μην μεταφέρουν στο νοσοκομείο της Ρόδου, περιστατικά από τροχαία ατυχήματα ή δυστυχήματα. Ο αριθμός των περιστατικών κάθε μήνα, προκαλεί ανατριχίλα.

Δύο θανατηφόρα μέσα σε μια μέρα

Το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο νησί της Κω. Κάτω από συνθήκες που δεν έγιναν γνωστές, ο 38χρονος Βασίλης Λάμπας, έχασε τον έλεγχο του Ι.Χ. που οδηγούσε. Το όχημα ανετράπη και καρφώθηκε σε δέντρο στην επαρχιακή οδό Αντιμάχεια – Μαστιχάρι.

Η εξέλιξη ήταν μοιραία… Ο οδηγός βρήκε τραγικό θάνατο, ενώ ένα ακόμη άτομο από τα τρία που επέβαιναν στο όχημα τραυματίστηκε σοβαρά.

Σύγκρουση δύο τουριστικών λεωφορείων

Την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη η διακομιδή των τραυματιών και της νεκρής στο νοσοκομείο της Ρόδου, σε απόσταση 300 περίπου μέτρων από το σημείο δύο τουριστικά λεωφορεία συγκρούστηκαν μεταξύ τους. Την ώρα εκείνη αξίζει να σημειωθεί ότι είχε αρχίσει να βρέχει και δεν αποκλείεται η ολισθηρότητα του δρόμου να έφταιξε σε σημαντικό βαθμό  και για τα δύο τροχαία. Στη σύγκρουση των λεωφορείων αξίζει να σημειωθεί ότι χρειάστηκε να παρέμβει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου καθώς σημειώθηκε εγκλωβισμός ατόμων στο ένα από τα δύο. Συνολικά τραυματίστηκαν δύο άτομα, όχι ιδιαίτερα σοβαρά, σύμφωνα με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Σύγκρουση δικύκλου με Ι.Χ. στο… φονικό σταυροδρόμι

Μετά το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα την 19χρονη κοπέλα και τη σύγκρουση των δύο τουριστικών λεωφορείων προχθές στον δρόμο Τσαΐρι – Αεροδρόμιο, χθες το πρωί  άλλα δύο τροχαία ατυχήματα, εντός της πόλεως αυξάνουν τον κατάλογο του παραλογισμού της ασφάλτου.

Το πρώτο ήταν υλικών ζημιών και σημειώθηκε στη διασταύρωση της οδού Καναδά και Κολοκοτρώνη.

Το δεύτερο με τραυματία έναν συμπολίτη μας, οδηγό δικύκλου, σημειώθηκε στην ίδια οδό (Κολοκοτρώνη), στη  διασταύρωση με την Καποδιστρίου.

Ένα σταυροδρόμι εξαιρετικά επικίνδυνο, όπου εξαιτίας και της απροσεξίας των οδηγών τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί δεκάδες τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

Το δεύτερο τροχαίο, σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 και μισή το μεσημέρι της Κυριακής στο τρίτο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Τσαΐρι – Αεροδρόμιο. Κάτω από συνθήκες που εξετάζει με πολλή  προσοχή η Τροχαία, Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 19χρονη κοπέλα, η οποία διέμενε στα Μαριτσά, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη. Το αυτοκίνητο μετετράπη σε άμορφη μάζα σιδηρικών. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφθασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι η 19χρονη ψυχορραγούσε. Στο νοσοκομείο οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον θάνατό της. Στο ίδιο ατύχημα τραυματίστηκαν δύο ακόμη άτομα.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του νέου θανατηφόρου τροχαίου, που βύθισε στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους και τους συγγενείς της 19χρονης κοπέλας,  διενεργούν αξιωματικοί της Τροχαίας Ρόδου.

Μακάβριος ο απολογισμός του Σεπτεμβρίου

Ο θλιβερός κατάλογος του παραλογισμού της ασφάλτου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, φανερώνει ότι ο Σεπτέμβριος άφησε πίσω του πολύ πόνο, αφού σε πέντε ανέρχονται συνολικά οι νεκροί μόνο στη Ρόδο:

Από το τροχαίο ατύχημα χθες το πρωί, στη διασταύρωση των οδών Κολοκοτρώνη και Καποδιστρίου
Δύο την ίδια μέρα στον περιφερειακό δρόμο κοντά στην παραλία του Ζέφυρου, (43χρονος και 39χρονη) ένα στα Κολύμπια (ταξιτζής από τ’ Αφάντου 54 ετών), η 22χρονη από τη Σορωνή και χθες η 19χρονη που διέμενε στα Μαριτσά. Χθες επίσης, στο νησί της Κω, έχασε τη ζωή του κι ένας 38χρονος σε αντίστοιχο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε.

Πηγή: rodiaki.gr