Διόδια στην Αθήνα:  Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πληρωμής διοδίων για την είσοδο στο κέντρο της Αθήνας, μέτρο που ισχύει σε κάποιες χώρες του εξωτερικού, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, τόνισε ότι πρόκειται για ένα θέμα που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων.

«Αυτό είναι σε μια γενικότερη πολιτική που υπάρχει στην ΕΕ, “ο ρυπαίνων πληρώνει”. Είναι μια πολιτική που υπάρχει τουλάχιστον εδώ και δύο χρόνια. Η ΕΕ έχει φιλόδοξους στόχους για την κλιματική αλλαγή. Είναι κάτι που έχει πέσει στο τραπέζι, το οποίο θα συζητήσουμε και θα δούμε, τίποτε δεν αποκλείεται», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι «τα έργα της γραμμής 4 του Μετρό, ένα έργο που θα λύσει πολλά προβλήματα, για όσο εξελίσσονται θα επιβαρύνουν το κυκλοφοριακό στο κέντρο της Αθήνας».

Παράλληλα ο υπουργός προανήγγειλε σταδιακά και τη λήψη άλλων, πρόσθετων, μέτρων για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Καραμανλής: Στις 25 Οκτωβρίου σε ισχύ ο δακτύλιος

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3, ότι στις 25 Οκτωβρίου θα τεθεί κανονικά σε ισχύ ο δακτύλιος. Ο υπουργός διευκρίνισε ότι ελεύθερα θα κινούνται τα υβριδικά και euro 6 οχήματα, ενώ επισήμανε ότι θα υπάρξει μείωση άνω του 50% στις άδειες που είχαν δοθεί μέχρι τώρα για ελεύθερη μετακίνηση στον δακτύλιο.

«Κάτι που θα κάνουμε άμεσα είναι να αυξήσουμε τα γεωγραφικά όρια του μικρού δακτυλίου. Να σας θυμίσω ότι παλιά υπήρχε ένας μικρός δακτύλιος και ένας μεγάλος δακτύλιος. Ο μεγάλος δακτύλιος ήταν κάτι που ποτέ δεν είχε εφαρμοστεί στην ουσία. Θα αυξήσουμε τα όρια στον μικρό δακτύλιο, θα κάνουμε μελέτες ώστε να μη γίνεται απότομα και να μη δημιουργήσει προβλήματα», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.