Χθες ο Κουβέλης δήλωσε: «Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ψυχή των ανθρώπων, όλων μας με αυτό που συνέβη στο Μάτι, και χωρίς να θέλω να συμψηφίσω την κατάσταση, αλλά στις 21 Αυγούστου έχουμε ένα τεράστιο γεγονός, η χώρα βγαίνει από 8 έτη Μνημόνια».

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Μετά τη διαπίστωση Κουβέλη ότι η έξοδος από το Μνημόνιο Τσίπρα θα λειτουργήσει και ως φάρμακο, ίσως να επισκεφθεί τα θύματα από την πυρκαγιά στο Μάτι. Να καθίσει πλάι στο κρεβάτι τους και να τους πει: Δεν πρέπει να πονάτε. Ούτε να στεναχωριέστε που χάσατε την περιουσία σας, τους δικούς σας ανθρώπους. Να σας παρηγορεί ότι την 21η Αυγούστου βγαίνουμε από το Μνημόνιο Τσίπρα. Αυτό το τεράστιο γεγονός είναι το αναλγητικό για τους πόνους σας. Ψυχής τε και σώματος.

Πιστεύω ότι αρκετοί από τους τραυματίες θα κάνουν κουράγιο να σηκωθούν για να… του εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Αυτή η πράξη πράγματι είναι μια προσφορά Κουβέλη: Η απόδειξη ότι οι άνθρωποι θα γίνουν γρήγορα καλά.

Μπορεί να κάνει κάτι ακόμη για να προωθήσει το φάρμακο «21η Αυγούστου, διά πάσαν νόσον», αν και, ομολογουμένως, κομμάτι τολμηρό: Μια και κανείς από την κυβέρνηση δεν τολμά να παρίσταται στις κηδείες των θυμάτων, ας πηγαίνει αυτός, συνοδευόμενος από την πολυπληθή φρουρά του. Και πριν από το «δεύτε λάβετε τελευταίον ασπασμόν» να παρηγορεί συγγενείς και φίλους ότι δεν πρέπει να λυπούνται ότι οι άνθρωποί τους «εξέλιπον της συγγενείας αυτών» ούτε ότι «επελθών γαρ ο θάνατος πάντα ταύτα εξηφάνισται» διότι η 21η Αυγούστου είναι χαρμολύπη για τους πενθούντες: Τελειώνει το Μνημόνιο Τσίπρα και επειδή η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανείζεται πλέον με χαμηλά επιτόκια, θα βγει στις αγορές. Φυσικά, λόγω πένθους, ο Τσίπρας επιφυλάσσεται για τα νταούλια. Θα δείξει τη δεξιοτεχνία του καιρώ τω δέοντι.

Ελπίζω οι συγγενείς των κεκοιμημένων να του ζητήσουν να αποχωρήσει ησύχως κατανοώντας τη θέση του (για αυτές τις ώρες χρειάζεται τη φουρά του). Από τα Χριστούγεννα 2014, που οδήγησε την Ελλάδα σε εκλογές, δεν βγήκαμε από το Μνημόνιο και χρεωθήκαμε τα δισεκατομμύρια ευρώ της διαπραγμάτευσης Τσίπρα-Βαρουφάκη, ο Τσίπρας τού ανέθεσε, σχεδόν αποκλειστικά, το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου παρά τω πρωθυπουργώ.

Για την Ιστορία σας θυμίζω ότι λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 5ης Ιουνίου 2010, αποχωρώντας ο Κουβέλης από τον Συνασπισμό, είχε δηλώσει:

«Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ με τις παραλυτικές ισορροπίες, την κρίση πολιτικών αξιών και πολιτικών σχέσεων, διαμορφώνει ένα σκηνικό παρακμής που το παρατηρεί όλη η ελληνική κοινωνία. Ο αριστερισμός που αποπνέει ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί πλαίσιο πολιτικής ασφυξίας για τη σύγχρονη, ανανεωτική, δημοκρατική και ριζοσπαστική Αριστερά που φιλοδοξούμε να εκφράσουμε».

Μετά από οκτώ χρόνια επισήμως ο Κουβέλης είναι αναπληρωτής Καμμένου…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου