Ανήσυχοι για την προκλητική στάση της Τουρκίας δηλώνουν οι Έλληνες πολίτες στη Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το βράδυ της Πέμπτης.

οι πολίτες αξιολογούν πολύ θετικά την στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τον ρόλο της Γαλλίας αλλά δεν θετικά την επιρροή της Γερμανίας, της Ε.Ε. και των ΗΠΑ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Προβάδισμα 12,5% μονάδων δίνει στην ΝΔ η δημοσκόπηση της Pulse. Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25,5%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το Μέρα25 με 3% και η Χρυσή Αυγή με 1,5%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος με 18 μονάδες διαφορά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 44% των προτιμήσεων και ο Αλέξης Τσίπρας το 26%. Κανέναν από τους δύο απαντά το 25% των πολιτών.

Όσο για την πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει 38%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 25,5% και τη διαφορά να βρίσκεται στις 12,5 μονάδες. Ακολουθεί στο 6,5% το ΚΙΝΑΛ, 5% το ΚΚΕ, 4,5 η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25 3%.

Πως κρίνουν οι πολίτες της επιλογή Σακελλαροπούλου

Σε ό,τι αφορά στην επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα το 58% την αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι 31% που την αξιολογεί αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Ανησυχούν για τις τουρκικές προκλήσεις

Στο μέτωπο των Εθνικών Θεμάτων οι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι και ιδιαίτερα από τις προκλήσεις της Τουρκίας. Σε ερώτηση «πόσο σας ανησυχούν οι πρόσφατες εξελίξεις, οι δηλώσεις και οι προκλήσεις από την Τουρκία» το 62% απαντά Πολύ και Αρκετά (35% και 27% αντίστοιχα) έναντι 16% που απαντά Λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου (8% και 8% αντίστοιχα).

Ελληνοτουρκικά: Πώς βλέπουν οι πολίτες τη στάση των συμμάχων

Στο κομμάτι των Ελληνοτουρκικών ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη των πολιτών για τη στάση των συμμάχων της χώρας μας έναντι των γειτόνων.

Σε σχέση με τη στάση της Γερμανίας το 10% των ερωτηθέντων την αξιολογεί Σίγουρα θετικά και Μάλλον θετικά ενώ το 76% την αξιολογεί Σίγουρα και μάλλον αρνητικά.

Σε σχέση με τη στάση της Γαλλία το 67% αξιολογεί θετικά τη στάση της και το 18% αρνητικά.

Σε σχέση με τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών  το 31% την αξιολογεί θετικά και το 55 αρνητικά ενώ τέλος για τη στάση της ΕΕ θετικά εκφράζεται το 23% και 64% αρνητικά.