Με 9,3 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού “ΑΝΤ1”.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας οι κυριότερες πηγές ανησυχίας για τους πολίτες είναι η ακρίβεια και ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί μεγάλο, αλλά μειωμένο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, το ΚΙΝΑΛ 14%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4,7%, το ΜέΡΑ 25 2,9%, οι Έλληνες για την Πατρίδα 2,2% και άλλο κόμμα 4,9%.

Στο ερώτημα ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία τους, οι πολίτες απαντούν ακρίβεια – ανατιμήσεις, ακολουθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και έπεται η πανδημία του κορωνοϊού.

Στο ερώτημα πότε επιθυμούν να γίνουν οι εκλογές, το 49,8% απαντά στο τέλος της τετραετίας, ενώ άμεσα ζητούν εκλογές το 29,2% των ερωτηθέντων.

Για το τι κυβέρνηση προτιμούν οι ψηφοφόροι, η αυτοδύναμη ΝΔ συγκεντρώνει 26,8%, ο αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ 13,2%, η συνεργασία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ 9,6%, η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ 14,4%, τεχνοκρατών με ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ 7% και αυτοδύναμο ΚΙΝΑΛ 2,5%.