Νέα προκαταρκτική έρευνα εις βάρος του γνωστού σκηνοθέτη με διερευνώμενο αδίκημα αυτό του βιασμού ξεκινά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αφορμή για την έρευνα ήταν η κατάθεση που έδωσε στην ανακρίτρια η οποία χειρίζεται συνολικά την υπόθεση, 24χρονος σήμερα άντρας ο οποίος υποστήριξε ότι βιάστηκε από τον γνωστό ηθοποιό πριν από 7 χρόνια, όταν ήταν 17 ετών. Αυτή είναι η τέταρτη καταγγελία σε βάρος του σκηνοθέτη που κατατίθεται στις αρχές και δεν έχει παραγραφεί, ενώ στις δικαστικές αρχές έχουν καταθέσει άλλοι δύο καταγγέλλοντες, για τους οποίους το φερόμενο αδίκημα έχει παραγραφεί.

Η κατάθεση διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία και με εντολή της προϊσταμένης ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος θα διενεργήσει την προκαταρκτική καλώντας τις αμέσως επόμενες ημέρες τον καταγγέλλοντα.

Πριν περίπου ένα μήνα, σε βάρος του καλλιτέχνη ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπόθεση βιασμού ενήλικα, και ο Δημήτρης Λιγνάδης προφυλακίστηκε στις φυλακές Τρίπολης για τις δύο αρχικές υποθέσεις βιασμού κατά ανηλίκων που τον βαρύνουν. Η τρίτη υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά από μήνυση που υπέβαλε ο καταγγέλλων, ο οποίος υποστηρίζει ότι βιάστηκε από τον καλλιτέχνη το 2018.