Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη καθώς γνωστός τραγουδιστής που ασχολείται και με την υποκριτική τέχνη παρουσιάστηκε στην Εισαγγελία και ζήτησε να δώσει κατάθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν ανήκει στα θύματα, αλλά υποστήριξε πως γνωρίζει τον σκηνοθέτη και γι’ αυτό το λόγο ξέρει στοιχεία για την προσωπικότητα του κατηγορούμενου. Ο τραγουδιστής εξετάστηκε ως μάρτυρας και φέρεται να σκιαγράφησε το προφίλ και την έκνομη δράση που αποδίδεται στον κατηγορούμενο.

Από εκεί και πέρα στο στόχαστρο των εισαγγελέων έχει τεθεί συγκεκριμένη υπόθεση καταγγελλόμενου βιασμού από γνωστό ηθοποιό. Για την υπόθεση, που είναι στο όριο της παραγραφής, έχει κατατεθεί μήνυση και σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα ανατέθηκε στην Αστυνομία με εντολή να προβεί σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες ώστε τάχιστα να ολοκληρωθεί η έρευνα. Ο μηνυτής φέρεται να συνδέει τον καταγγελλόμενο ηθοποιό με τον κατηγορούμενο Δημήτρη Λιγνάδη.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Ελλήνων Ηθοποιών Πασχάλης Τσαρούχας καλείται σε κατάθεση από τον Εισαγγελέα που ερευνά υποθέσεις σεξουαλικής βίας στον χώρο του θεάτρου.

Μετά την έναρξη της εξέτασης μαρτύρων, που έγινε με τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα, ο Εισαγγελέας καλεί πλέον σε κατάθεση τον ηθοποιό Πασχάλη Τσαρούχα που προΐσταται του επταμελούς Συμβουλίου που διενεργεί πειθαρχική έρευνα με βάση καταγγελίες κατά μελών του Συλλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπιμπίλας δεν προσκόμισε φακέλους στον εισαγγελικό λειτουργό, κάτι που αναμένεται να πράξει την Τετάρτη ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Τσαρούχας.

Δημήτρης Λιγνάδης: «Δεν ξέρω πέρα απ’ όσα ακούγονται ως φήμες» – Ο διάλογος με την ανακρίτρια

Η εκπομπή «Ευτυχείτε» του Open TV αποκάλυψε το διάλογο που φέρεται να είχε μαζί της ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, ο διάλογος ανάμεσα στον Δημήτρη Λιγνάδη και την ανακρίτρια είχε ως εξής:

Ανακρίτρια: Κύριε Λιγνάδη υπάρχει ένταλμα σε βάρος σας… Κατηγορείστε για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή… Τα καταγγελλόμενα αποτυπώνονται σε δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν εις βάρος σας στην εισαγγελία. Γνωρίζετε επ’ αυτών;

Δημήτρης Λιγνάδης: Όχι κυρία ανακρίτρια, δεν έχω γνώση, δεν ξέρω… πέρα απ’ όσα ακούγονται ως φήμες… δεν γνωρίζω για μηνύσεις…

Ανακρίτρια: Υπάρχουν δύο… καταγγέλθηκαν τελεσμένα αδικήματα βιασμού κατά συρροή, το δεύτερο είναι για το 2010. Πρόκειται για… Γνωρίζετε κάτι επ’ αυτών; Επί των καταγγελιών; Είναι βαρύτατες οι κατηγορίες αυτές κύρια Λιγνάδη…

Δημήτρης Λιγνάδης: Όχι, δεν γνωρίζω… Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες… Δεν έχω ιδέα. Δεν έχω ενημερωθεί… Έθεσα εαυτόν αμέσως στη διάθεσή σας, στη διάθεση των αρχών. Για αυτό και παρουσιάστηκα αμέσως μετά την έκδοση εντάλματος, δεν με αναζήτησε η αστυνομία, δεν είχα ή έχω να κρύψω κάτι! Είμαι ειλικρινής απέναντί σας, σε όλη αυτή την ιστορία… δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφτώ ούτε να διαφύγω, ούτε κάτι άλλο…

Η ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου

«Αισθανόμαστε ειδικώς την ανάγκη να διευκρινίσουμε ότι ο κ. Λιγνάδης ουδέποτε είχε οποιαδήποτε διδακτική ή οργανωτική εμπλοκή με εργαστηριακά προγράμματα του Εθνικού Θεάτρου, προς Έλληνες ή πρόσφυγες ανηλίκους, τα οποία διεξάγονταν ανέκαθεν με εγγυήσεις διαφάνειας ως προς το περιεχόμενο και την ταυτότητα διδασκόντων και διδασκομένων, αλλά και συμμετεχουσών οργανώσεων» αναφέρει μεταξύ άλλων με ανακοίνωσή του το Εθνικό Θέατρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου για τον Δημήτρη Λιγνάδη:

Το Εθνικό Θέατρο είναι συγκλονισμένο από τον ορυμαγδό των τελευταίων καταγγελιών ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Συμπαρίσταται αμέριστα σε όσους έχουν υποστεί οποιασδήποτε μορφής κακοποιητική, παραβατική συμπεριφορά και καλεί κάθε θύμα να απευθυνθεί ελεύθερα και άφοβα στα αρμόδια θεσμικά όργανα.

Μολονότι, και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, δεν έχει προκύψει οποιαδήποτε διερευνητέα συμπεριφορά κατά το διάστημα της θητείας του κ. Λιγνάδη ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή, σχετιζόμενη με τις δραστηριότητες του Εθνικού Θεάτρου, το σύνολο των υπηρεσιών μας βρίσκεται στη διάθεση κάθε αρμόδιας δημόσιας Αρχής για τη διερεύνηση και την αποκάλυψη της αλήθειας. Αισθανόμαστε ειδικώς την ανάγκη να διευκρινίσουμε ότι ο κ. Λιγνάδης ουδέποτε είχε οποιαδήποτε διδακτική ή οργανωτική εμπλοκή με εργαστηριακά προγράμματα του Εθνικού Θεάτρου, προς Έλληνες ή πρόσφυγες ανηλίκους, τα οποία διεξάγονταν ανέκαθεν με εγγυήσεις διαφάνειας ως προς το περιεχόμενο και την ταυτότητα διδασκόντων και διδασκομένων, αλλά και συμμετεχουσών οργανώσεων. Οποιαδήποτε σύνδεση της επικαιρότητας με το εκπαιδευτικό έργο του Εθνικού Θεάτρου είναι ανακριβής και αποπροσανατολιστική. Κατά τα λοιπά, το Εθνικό Θέατρο αυτονοήτως απέχει από το σχολιασμό οποιασδήποτε δικονομικής εξέλιξης επί εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης.

Θα δώσουμε τη μάχη μαζί με όλη τη θεατρική οικογένεια, την Πολιτεία και το σύνολο του καλλιτεχνικού και εργασιακού δυναμικού μας για να αποσυνδεθεί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας κάθε επίμεμπτη συμπεριφορά ατόμων από τη λειτουργία και το κύρος των θεσμών της τέχνης και του πολιτισμού, τους οποίους οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να θωρακίσουμε και να ενδυναμώσουμε.