DAYTONA Moto2TM 765

LIMITED EDITION

Η απόλυτη έκδοση της θρυλικής πολύπρωταθλήτριαςστην κατηγορία Supersport είναι εδώ. Η νέα DaytonaMoto2TM 765 σε φέρνει όσο πιο κοντά γίνεται, σε μιααυθεντική εργοστασιακή μοτοσυκλέτα που αγωνίζεται στην κατηγορία Moto2TM.

Σπάνια, σπέσιαλ και μοναδική
o Η απόλυτη Daytona
o Περιορισμένη έκδοση αριθμημένωνμοτοσυκλετών, με μόλις 765 μονάδες για τιςΗ.Π.Α. και τον Καναδά και ακόμη 765 μονάδεςγια την Ευρώπη, την Ασία και τον υπόλοιποκόσμο.
o Η πάνω τιμονόπλακα έχει κατασκευαστεί απόαλουμίνιο billet και πάνω της, έχει χαραχθεί μεlaser ο αριθμός παραγωγής της μοτοσυκλέτας.
Νέος κινητήρας προδιαγραφών Moto2TM με την μεγαλύτερη ισχύ και ροπή που έχει υπάρξει στα 765 κ.εκ.
o Νέος 3-κύλινδρος κινητήρας Daytona 765 κ.εκ. με αναβαθμίσεις προδιαγραφών Moto2TM
o Η υψηλότερη ισχύς και ροπή που έχει υπάρξεισε κινητήρα παραγωγής 765 κ.εκ. της Triumph.
o 130 PS μέγιστη ισχύς στις 12,250 σ.α.λ.
o 80 Nm μέγιστη ροπή στις 9,750 σ.α.λ.
o Απίστευτος ήχος από τη νέα αγωνιστικήεξάτμιση τιτανίου της Arrow
o Η πρώτη στον κόσμο μοτοσυκλέτα προδιαγραφών Moto2TM που έχει πιστοποιηθεί από την Dorna Sports.

Η υψηλότερων προδιαγραφών Daytona που έχει κατασκευαστεί ποτέ
o Ελαφρύτερη από την προηγούμενης γενιάςDaytona
o Νέα κορυφαίων προδιαγραφών φρένα BremboStylema®
o Αγωνιστικών προδιαγραφών και υψηλής απόδοσης ελαστικά Pirelli Diablo SupercorsaSP
o Αγωνιστικών προδιαγραφών ανάρτηση Öhlins

Ιδανικής σχεδίασης πλαίσιο που παρέχει ακρίβεια
o Η βάση για την εξέλιξη του προγράμματοςMoto2TM
o Διαμόρφωση πλαισίου με προδιαγραφές τουπρωταθλήματος Supersport
o Μονόσελο αγωνιστικών προδιαγραφών
o Η πιο δυναμική, ευέλικτη και σταθερή Daytonaπου έχει κατασκευαστεί ποτέ
o Απίστευτη απόδοση στην πίστα και το δρόμο

Η περισσότερη τεχνολογία που έχει εφαρμοστεί σε Daytona
o Πλήρως έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT μεγνήσια οθόνη έναρξης Moto2TM
o Πέντε riding modes που περιλαμβάνουν Track mode
o Σύστημα γρήγορου ανεβάσματος και κατεβάσματος ταχυτήτων Triumph(quickshifter)

Αγωνιστική παρουσία και στυλ
o Νέο ελαφρύ κοστούμι από ανθρακονήματα
o Αυθεντικό λογότυπο Moto2TM και μοναδικόςχρωματισμός, εμπνευσμένος από τη σημαίατου Ηνωμένου Βασιλείου
o Ανοδιωμένο πλαίσιο και ψαλίδι με υψηλής ποιότητας φινίρισμα

Ένδοξο παρελθόν

Μια από τις πιο διάσημες νίκες στην αγωνιστική ιστορίατης Triumph πραγματοποιήθηκε το 1966 στον αγώναFlorida Daytona 200, όταν ο Buddy Elmore ξεκινώνταςαπό την 46η θέση, κατάφερε να κάνει μια εκπληκτική νίκηπάνω στη σέλα μιας πρωτότυπης T100 Tiger. Ήταν μιαδραματική νίκη που έβαλε το όνομαDaytona, βαθιά στην ψυχή της Triumph.

Επιστρέφοντας στη γκάμα της Triumph στις αρχές τηςδεκαετίας του 1990, η Daytona ενδυνάμωσε τη θρυλικήτης θέση, ως το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην ιστορίατων αγώνων ταχύτητας, επιτυγχάνοντας μια σπουδαία νίκη στο Isle of Man TT και κερδίζοντας τα πρωταθλήματα Βρετανίας, Γερμανίας, Γαλλίας, καθώς και το παγκόσμιο πρωτάθλημα   SuperSports και για μια ακόμη φορά, τον αγώνα Daytona 200. Και με τη φετινήνίκη στο Isle of Man Supersport 2, με οδηγό τον PeterHickman, η Daytona είναι χωρίς αμφιβολία, η καλύτερη μεσαίου κυβισμού σπορ μοτοσυκλέτα στον κόσμο.

Τώρα γιορτάζουμε την επιστροφή της Triumph στοκορυφαίο επίπεδο των αγώνων ταχύτητας, ως οαποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων για τοπαγκόσμιο πρωτάθλημα Moto2TM, με τη νέαπεριορισμένης έκδοσης Daytona Moto2TM 765, η οποίαείναι η υψηλότερων προδιαγραφών έκδοση τουβρετανικού αγωνιστικού θρύλου που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Είναι η μοτοσυκλέτα που σηματοδοτεί μιαμοναδική συνεργασία με το παγκόσμιο πρωτάθλημαMotoGPTM της FIM.

Η δική σου εργοστασιακή Moto2TM μοτοσυκλέτα

Σχεδιασμένη από την ίδια ομάδα ειδικών που εξέλιξε τονκινητήρα Moto2TM, η νέα Daytona Moto2TM 765 LimitedEdition διαθέτει το νέο 3-κύλινδρο κινητήρα προδιαγραφών Moto2TM της Triumph, ο οποίος αποδίδει την υψηλότερη ισχύ και ροπή που είχε ποτέ μια μοτοσυκλέτα 765 κ.εκ. Με μέγιστη ισχύ 130 PS στις12,250 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή που φτάνει τα 80 Nmστις 9,750 σ.α.λ., ο νέος κινητήρας φέρνει αγωνιστική ισχύ και απόδοση στους δρόμους του κόσμου. Οιεκπληκτικές του επιδόσεις γίνονται αντιληπτές από τιςχαμηλές στροφές και εξελίσσονται γραμμικά σε όλο το φάσμα των στροφών, μέσω της προηγμένη μονάδας ECU της Street Triple RS, παράγοντας παράλληλα έναν απίστευτο ήχο.

Ο κινητήρας είναι εφοδιασμένος με μια σειρά απόεξαρτήματα και αναβαθμίσεις ως προς την απόδοση, οιοποίες προέρχονται κατευθείαν από το πρόγραμμαεξέλιξης του κινητήρα Moto2TM. Περιλαμβάνονταιβαλβίδες εισαγωγής από τιτάνιο, πιο ανθεκτικά έμβολα, προδιαγραφών MotoGPTM, πίρος εμβόλου με επικάλυψηDLC, νέου προφίλ εκκεντροφόροι, νέες χοάνες, τροποποιημένες μπιέλες, θύρα εισαγωγής, στρόφαλος και κύλινδροι, καθώς και αυξημένη σχέση συμπίεσης. Οκινητήρας ανεβάζει 600 περισσότερες στροφές από τονκινητήρα της Street Triple RS, με την κόκκινη περιοχή να ξεκινά στις 13,250 σ.α.λ..

Η νέα Daytona Moto2TM 765 Limited Edition διαθέτειεπίσης, νέα εξάτμιση υψηλής απόδοσης η οποία έχεισυγκολληθεί με τη μέθοδο TIG, είναι εμπνευσμένη από τις εξατμίσεις του πρωταθλήματος Moto2TM και συνοδεύεται από τελικό τιτανίου της Arrow που προσφέρει τον απίστευτο ήχο των μοτοσυκλετών που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Moto2TM! Αναπτύχθηκεαποκλειστικά για την Triumph και ειδικά γιαυτό τομοντέλο και είναι ένα πλευρικά τοποθετημένο κουρμπαριστό τελικό που συνδυάζει υψηλή απόδοση, αξιοπιστία και πολύ χαμηλό βάρος.

Καθώς είναι η μοτοσυκλέτα που σε φέρνει μια ανάσααπό τις εργοστασιακές αγωνιστικές μοτοσυκλέτεςMoto2TM, η νέα Daytona Moto2TM 765 Limited Edition είναι εφοδιασμένη με νέο κιβώτιο ταχυτήτων, με αναλογίες σχέσεων που έχουν ρυθμιστεί ειδικά για την πίστα. Ηαναλογία της πρώτης σχέσης προέρχεται κατευθείαν από το πρόγραμμα εξέλιξης του κινητήρα Moto2TM.

Η υψηλότερων προδιαγραφών Daytona που κατασκευάστηκε ποτέ

Ως η υψηλότερων προδιαγραφών αγωνιστικήμοτοσυκλέτα Triumph, η νέα Daytona Moto2TM 765 Limited Edition διαθέτει ελαφριά φρένα Brembo Stylema®προδιαγραφών superbike. Με μικρές διαστάσεις και άψογα μορφοποιημένα, αυτά είναι τα υψηλότερων προδιαγραφών φρένα της Brembo και χαρακτηρίζονται από την άμεση απόκριση, την ανθεκτικότητα στην πίστα και την ταχύτατη ψύξη τους. Στα αποκλειστικάεξαρτήματα της Brembo περιλαμβάνονται ρυθμιζόμενη μανέτα ως προς το εύρος και την απόσταση από το γκριπ, καθώς και ακτινική αντλία MCS.

Η νέα Daytona διαθέτει επίσης, τα νέας γενιάς καικορυφαίων προδιαγραφών ελαστικά δρόμου DiabloSupercorsa SP, τα οποία προσφέρουν μέγιστη ακρίβεια και πρόσφυση στην πίστα και το δρόμο. Το σύστημαανάρτησης των τροχών αποτελείται από αγωνιστικώνπροδιαγραφών αναρτήσεις Öhlins μπροστά και πίσω, με πιρούνι 43 χιλ. και πίσω αμορτισέρ TTX36. Και οι δύοαναρτήσεις είναι πλήρως ρυθμιζόμενες ως προς τηνεπαναφορά και τη συμπίεση των ελατηρίων.

Παράλληλα με τις κορυφαίες προδιαγραφές και τονμεγαλύτερης χωρητικότητας κινητήρα, η νέα DaytonaMoto2TM 765 Limited Edition είναι ελαφρύτερη από τοπροηγούμενο μοντέλο Daytona και παρέχει μέγιστηευελιξία και δυναμική αγωνιστική οδήγηση. Αυτά έχουνεπιτευχθεί μέσω του ελαφρύτερου πλαισίου και του ψαλιδιού, καθώς και μέσω των ελαφρύτερων εξωτερικών καλυμμάτων από ανθρακονήματα. Η νέαDaytona είναι εξοπλισμένη με τους ελαφρύτερουςτροχούς στην κατηγορία της, οι οποίοι είναι 17 ιντσών, έχουν κατασκευαστεί από κράμα αλουμινίου και διαθέτουν πέντε μπράτσα. Συμβάλλουν σε μεγάληευελιξία και σε εκπληκτικό κράτημα, με αγωνιστικώνπροδιαγραφών αντιολισθητική μαύρη γυαλιστερή βαφή.

Ιδανικής σχεδίασης πλαίσιο που παρέχει ακρίβεια

Η πολυαναμενόμενη νέα Daytona Moto2TM 765 LimitedEdition διαθέτει όμοιας ακρίβειας πλαίσιο, με αυτό πουχρησιμοποιήθηκε στο πρωτότυπο εξέλιξης του κινητήραMoto2TM και στην Daytona R που κατέκτησε τοπρωτάθλημα BSB και πέτυχε πολλαπλές νίκες στηνκατηγορία TT Supersports του Isle of Man. Σε αυτές τιςεπιτυχίες έχει συμβάλλει και η ασύγκριτη ευελιξία καιακρίβεια του πλαισίου, το οποίο μαζί με τις συνολικές κορυφαίες προδιαγραφές, κάνει αυτό το νέο μοντέλο, την πιο δυναμική και σταθερή Daytona που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Σχεδιασμένη για εξαιρετική απόδοση στο δρόμο και τηνπίστα, η νέα Daytona διαθέτει μονόσελο που συμβάλλει στη μείωση βάρους και ενισχύει τον αγωνιστικό προσανατολισμό της. Το μονόσελο διαθέτει πιο απαλόαφρώδες υλικό αγωνιστικής φιλοσοφίας, το οποίοεπιτρέπει ευκολότερες μετατοπίσεις του αναβάτη στη σέλα. Διαθέτει επίσης αγωνιστικής έμπνευσηςμαξιλαράκι πλάτης, το οποίο έχει ενσωματωθεί στο κάλυμμα της ουράς.

Η περισσότερη τεχνολογία που έχει εφαρμοστεί σε Daytona

Ένα σημαντικά υψηλότερο επίπεδο σύγχρονηςτεχνολογίας υπάρχει στο βασικό εξοπλισμό της νέαςDaytona Moto2TM 765 Limited Edition. Περιλαμβάνονταικορυφαία για την κατηγορία πλήρως έγχρωμη οθόνηοργάνων TFT με μοναδικό νέο γραφικό έναρξης που συνδυάζει τα λογότυπα Moto2TM και Triumph, καθώς και χρονόμετρο. Αυτός ο συνδυασμός συμβάλλει στην κορυφαία τεχνολογία που είχε ποτέ μια Daytona. Και γιααπλή πρόσβαση στα όργανα κατά την οδήγηση, η νέαDaytona διαθέτει νέας σχεδίασης εργονομικούς διακόπτες πολλαπλών λειτουργιών με joystick πέντε κατευθύνσεων.

Επίσης για πρώτη φορά σε Daytona, οι αναβάτεςμπορούν να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα πουπροσφέρουν οι πέντε λειτουργίες Rain, Road, Rider(που διαμορφώνεται από τον αναβάτη), Sport και Track. Όλες οι λειτουργίες προσαρμόζουν τη χαρτογράφησητου γκαζιού, τις ρυθμίσεις του ελέγχου πρόσφυσης καιτου ABS, ώστε να ταιριάξουν απόλυτα με το στυλ οδήγησης του αναβάτη και τις οδικές συνθήκες. Ενεργοποιούνται μέσω του συστήματος ridebywire.

Έτοιμη για την πίστα και εστιασμένη στις υψηλέςεπιδόσεις, η νέα Daytona Moto2TM 765 Limited Editionδιαθέτει σύστημα υποβοήθησης αλλαγής ταχυτήτωνTriumph στον βασικό της εξοπλισμό. Το quickshifterεπιτρέπει ανεβάσματα και κατεβάσματα ταχυτήτωνχωρίς τη χρήση συμπλέκτη και είναι ένα απαραίτητο σύστημα για τους φίλους της αγωνιστικής οδήγησης σε πίστα.

Αγωνιστική παρουσία και στυλ

Με αυθεντικό αγωνιστικό στυλ, η νέα Daytona Moto2TM765 Limited Edition διαθέτει νέο ελαφρύ κοστούμι απόανθρακονήματα, το οποίο αποτελείται από νέομονοκόματο πίνακα οργάνων, ολόσωμο φέρινγκ καινέας σχεδίασης ουρά, μπροστινό φτερό, πίσωλασπωτήρα, πάνω προστατευτικό αλυσίδας καιαγωνιστικών προδιαγραφών κάτω προστατευτικόαλυσίδας.

Εμπνευσμένη από τα γραφικά βρετανικής σημαίας πουείχε η μοτοσυκλέτα εξέλιξης του κινητήρα Moto2TM, η νέαDaytona Moto2TM 765 Limited Edition διαθέτει αυθεντική σήμανση Moto2TM και μοναδικές χρωματικές επιλογές Carbon Black, Graphite Grey και Aluminium Silver, με εξαιρετικής αισθητικής λεπτομέρεια από ανθρακονήματακαι Aluminium Silver γραφικό στο ρεζερβουάρ καυσίμου.

Το πλαίσιο και το ψαλίδι ολοκληρώνουν την αγωνιστικήπαρουσία και το επιβλητικό στυλ της μοτοσυκλέτας. Διαθέτουν εξαιρετικό ανοδειωμένο φινίρισμα, το οποίομειώνει σημαντικά το βάρος, σε σχέση με τηνπαραδοσιακή αμμοβολή. Σε συνδυασμό με τουςχαρακτηριστικούς διπλούς προβολείς, τις πίσω βάσειςγια την τοποθέτηση σταντ paddock και τα φλας LED, κάνουν τη στυλάτη νέα Daytona Moto2TM 765, έτοιμη για κάθε δρόμο και κάθε πίστα αγώνων ταχύτητας.

Σπάνια, σπέσιαλ και μοναδική

Με περιορισμένη έκδοση μόλις 765 μονάδων για τιςΗ.Π.Α. και τον Καναδά και άλλων 765 για την Ευρώπη, την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο, η νέα Daytona Moto2TM 765 Limited Edition είναι σπάνια, σπέσιαλ καιπραγματικά μοναδική. Η ζήτηση από αναβάτες απόλοτον κόσμο είναι ήδη εξαιρετικά θετική. Κάθε μοτοσυκλέταδιαθέτει πανέμορφη τιμονόπλακα από αλουμίνιο billet, ηοποία διαθέτει λογότυπο Moto2TM και αριθμό παραγωγήςπου έχει χαραχθεί με laser.

Αγωνιστικής έμπνευσης αξεσουάρ

Με περισσότερα από 35 γνήσια αξεσουάρ Triumph ναείναι διαθέσιμα γιαυτό το νέο μοντέλο, οι πελάτεςμπορούν να προσαρμόσουν τη Daytona στις δικές τους προτιμήσεις, με προϊόντα βελτίωσης της εμφάνισης, της προστασίας και της ασφάλειας. Στα νέα αξεσουάρπεριλαμβάνονται σύγχρονα φλας LED με γυαλιστερόμαύρο κορμό, καθώς και πανέμορφο δοχείο υγρών πίσω φρένου από μηχανικά επεξεργασμένο αλουμίνιο, το οποίο διαθέτει καπάκι με λογότυπο Triumph που έχει χαραχθεί με laser. Επίσης, οι αναβάτες μπορούν να προσθέσουν προστατευτικά στον κινητήρα και τοπιρούνι, μικρών διαστάσεων σύστημα αντικατάστασης του λασπωτήρα και TPMS.

Η νέα Daytona Moto2TM 765 Limited Edition είναι μια μοναδικής σχεδίασης μοτοσυκλέτα που σε φέρνει μια ανάσα από τις εργοστασιακές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες Moto2TM. Είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα παραγωγής που διαθέτει την επίσημη έγκριση Moto2TM της Dorna Sports.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Υγρόψυκτος, 12 βαλβίδες, 2ΕΕΚ, 3 κύλινδροι σεσειρά

ΚΥΒΙΣΜΟΣ

765 κ.εκ.

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ Χ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

78 x 53.38

ΣΥΜΠΙΕΣΗ

12.9:1

ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ

130 PS / 12,250 σ.α.λ.

ΜΕΓΙΣΤΗ ΡΟΠΗ

80 Nm / 9,750 σ.α.λ.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Ηλεκτρονικός ψεκασμός καυσίμου με SAI. Ηλεκτρονικός έλεγχος γκαζιού.

ΕΞΑΤΜΙΣΗ

3 σε 1 εξάτμιση από ανοξείδωτο ατσάλι. Πρωτεύον τελικό κάτω από τον κινητήρα από ανοξείδωτο ατσάλι. Δευτερεύον τελικό τιτανίου Arrow.

ΤΕΛΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Αλυσίδα

ΣΥΜΠΛΕΚΤΗΣ

Υγρός πολύδισκος

ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

6-τάχυτο με Triumph Shift Assist

ΠΛΑΙΣΙΟ

Μπροστά Αλουμινένιο δύο δοκών

Πίσω – 2 τμημάτων χυτευμένο με υψηλή πίεση

ΨΑΛΙΔΙ

Από κράμα αλουμινίου

ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΣ ΤΡΟΧΟΣ

5 μπράτσων, 17 x 3.5 ιντσών, από κράμα αλουμινίου

ΠΙΣΩ ΤΡΟΧΟΣ

5 μπράτσων, 17 x 5.5 ιντσών, από κράμα αλουμινίου

ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

120/70 ZR17

ΠΙΣΩ ΕΛΑΣΤΙΚΟ

180/55 ZR17

ΜΠΡΟΣΤΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ανεστραμμένο πιρούνι Öhlins 43 χιλ. NIX30 μερύθμιση προφόρτισης, επαναφοράς και απόσβεσηςσυμπίεσης

ΠΙΣΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Δύο θαλαμών μονό αμορτισέρ Öhlins TTX36 μεδοχείο piggy back και ρύθμιση επαναφοράς καιαπόσβεσης συμπίεσης

ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΦΡΕΝΟ

Brembo Stylema® 4 εμβόλων ακτινικές monoblockδαγκάνες, δύο πλευστοί δίσκοι 310 χιλ. και ABS με διακόπτη απενεργοποίησης

ΠΙΣΩ ΦΡΕΝΟ

Brembo δαγκάνα ενός εμβόλου, μονός δίσκος 220 χιλ. και ABS με διακόπτη απενεργοποίησης

ΦΑΡΔΥ ΤΙΜΟΝΙ

718 χιλ.

ΥΨΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ

1105 χιλ.

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ

822 χιλ.

ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ

1379 χιλ.

ΓΩΝΙΑ ΚΑΣΤΕΡ

23.2°

ΙΧΝΟΣ

91.1 χιλ.

ΒΑΡΟΣ

Δ/Α

ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΡΕΖΕΒΟΥΑΡ

17.4 λίτρα

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ **

Δ/Α

ΡΥΠΟΙ CO2 **

Δ/Α

**Οι ρύποι CO2 και η κατανάλωση καυσίμου έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τον κανονισμό 168/2013/EC. Οι μετρήσεις κατανάλωσης καυσίμου προέρχονται απόσυγκεκριμένες συνθήκες δοκιμής και παρέχονται μόνο για λόγους σύγκρισης. Ενδέχεται να μην είναι σύμφωνες με τα αποτελέσματα που θα προκύψουν κατά την οδήγηση στο δρόμο.

ΤΕΛΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον Tom Robinson στο emailtom.robinson@triumph.co.uk

Σημειώσεις για Συντάκτες

Σχετικά με την Triumph

Ο αγωνιστικός κινητήρας Triumph Moto2™ 765κ.εκ. αποτελεί την εξέλιξη του κορυφαίου για την κατηγορία του, κινητήρα 765 κ.εκ. της StreetTriple RS, με τον ίδιο συναρπαστικό ήχο.

Η Triumph Motorcycles ιδρύθηκε στο 1902 και γιόρτασε τα 115 χρόνια ιστορίας της το 2017. Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, η TriumphMotorcycles εδρεύει στο Hinckley, Leicestershireκαι κατασκευάζει θρυλικές μοτοσυκλέτες που συνδυάζουν αυθεντικό στυλ, έντονη προσωπικότητα, χάρισμα και επιδόσεις.

Η Triumph είναι το μεγαλύτερο βρετανικό εργοστάσιο και κατασκευάζει περί των 65.000 μοτοσυκλετών ετησίως. Διαθέτει 650 επίσημους αντιπροσώπους σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η προσήλωση, η καινοτομία και το πάθος για την κατασκευή μοτοσυκλετών, έχουν ως αποτέλεσμα σήμερα, μια ευρεία σειρά από μοτοσυκλέτες που ταιριάζουν σε όλους τους αναβάτες. Η γκάμα περιλαμβάνει την εμβληματική νέα Scrambler 1200, την επική Speed Triple, τη νέα Street Triple 765 που αλλάζει τα δεδομένα, την κορυφαία για την κατηγορία της Tiger 800, την ταξιδιάρικη Tiger1200, τη θρυλική οικογένεια Triumph Bonnevilleπου περιλαμβάνει την εκπληκτική Speed Twin, την Bonneville Bobber, τη θρυλική Thruxton, τις προσιτές Street Twin και Street Scrambler, τις εμβληματικές Bonneville T120 και T100, καθώς και μια σειρά από φιλικές μοτοσυκλέτες που μπορούν να οδηγηθούν με άδεια Α2.

Σήμερα η Triumph απασχολεί περίπου 2.000 άτομα σε όλο τον κόσμο και έχει θυγατρικές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βόρειο Αμερική, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Σουηδία (Σκανδιναβία), το Μπένελουξ, τη Βραζιλία, την Ινδία και την Ταϊλάνδη, καθώς και ένα δίκτυο από ανεξάρτητους διανομείς. Η Triumph διαθέτει εργοστάσια στο Hinckley, Leicestershire και στην Ταϊλάνδη καθώς και εγκαταστάσεις CKD στη Βραζιλία και την Ινδία.

Η δημοφιλής Triumph Bonneville απέκτησε αυτό το όνομα για να τιμήσει το ρεκόρ ταχύτητας της Triumph στα Bonneville Salt Flats της Γιούτα των Η.Π.Α. το 1956. Ήταν μια γνήσια βρετανική superbike με πολλές νίκες στο παλμαρέ της. Αποτέλεσε την επιλογή διάσημων αγωνιζόμενων του παρελθόντος, λόγω της μοναδικής συμπεριφοράς, του στυλ και του χαρακτήρα της. Τα ίδια χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με σύγχρονη τεχνολογία που εστιάζει στον αναβάτη, είναι αυτά που κάνουν την οικογένεια Bonneville, την αυθεντική κλασική επιλογή της νέας εποχής.

Η Triumph έχει ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν,έχοντας συμμετάσχει σε αγώνες και έχει κερδίσεισε σχεδόν κάθε κατηγορία και σε κάθε είδοςαγώνων. Από τη νίκη της στο δεύτερο αγώνα του Isle of Man TT το 1908 και την κυριαρχία της τη δεκαετία του 1960 στην άσφαλτο και το χώμα, σε Ευρώπη και Αμερική, μέχρι και τις σύγχρονες επιτυχίες με νίκες στον αγώνα Daytona 200 και στο Isle of Man Supersports TT το 2014, καθώς και με τίτλους στο βρετανικό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα SuperSport και μια ακόμη νίκη στο φετινό Isle of Man Supersports TT με οδηγό τον Peter Hickman. Και φυσικά, με τον νέας γενιάς 3-κύλινδρο κινητήρα 765 κ.εκ. που διαθέτουν όλες οι μοτοσυκλέτες που συμμετέχουν στην κατηγορία Moto2™ του παγκόσμιου πρωταθλήματος για το 2019, ο αγωνιστικός θρύλος της Triumph συνεχίζεται.