Τα γυρίζει μετά τον σάλο για τη «μακεδονική γλώσσα» αλλά έχει πει χειρότερα

Με μια διευκρινιστική δήλωση η κυβέρνηση στα Σκόπια επιχείρησε να μετριάσει τις εντυπώσεις από τη δήλωση Ζάεφ περί της διδασκαλίας της  «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα, με την οποία έφερε στο προσκήνιο και αλυτρωτικές βλέψεις.        

«Οι πολιτικές για την γλώσσα  και στις δυο χώρες δεν καθορίζονται από τη συμφωνία των Πρεσπών. Κατανοούμε και σεβόμαστε ότι το ερώτημα ποιες γλώσσες θα διδάσκονται στην Ελλάδα είναι μια εσωτερική υπόθεση  και εσωτερική πολίτική. Ο Πρωθυπουργός Ζάεφ είναι απολύτως δεσμευμένος σε μια πολιτική προσέγγισης  που φέρνει τις ευρωπαϊκές αξίες στην περιοχή των Βαλκανίων και είναι αφοσιωμένος στην βελτίωση των σχέσεων καλής γειτονίας. Λυπούμαστε αν οι δηλώσεις του έγιναν  κατανοητές με οποιονδήποτε άλλο τρόπο» διαμήνυσαν τα Σκόπια μετά τον σάλο που προκάλεσε η αναφορά  Ζάεφ.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΖΑΕΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ  ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις του Έλληνα  πρωθυπουργού. «η  Μακεδονία πέρα απο μια μεγάλη περιφέρεια της Ελλάδας ειναι και κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδας και αυτό αναγνωρίζεται απο τη συμφωνία των Πρεσπών».

ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΑΕΦ ΓΙΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ”  ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ζάεφ  πάντως είχε μιλήσει  σε Σκοπιανούς  δημοσιογράφους,  χωρίς κάμερες, για «Μακεδόνες»  του Αιγαίου που  θα μπορούν να διδάσκονται την «μακεδονική»  γλώσσα στην Ελλάδα.

ΖΑΕΦ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ”  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΙ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΙ”  ΧΟΡΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

To Star έχει ήδη καταγράψει  και οn camera δήλωση του Ζόραν Ζάεφ στην οποία λέει ότι θα του άρεσε να διδάσκεται η  λεγόμενή «μακεδονική» γλώσσα στην Ελλάδα και να χορεύονται οι αποκαλούμενοι «μακεδονικοί»  χοροί στη Θεσσαλονίκη! 

Στο βίντεο –ντοκουμέντο με ημερομηνία  26/9/2018 το οποίο παρουσίασε το Star στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, καταγράφεται ο Ζάεφ να δηλώνει ότι  «θα είναι δυνατή η μελέτη της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα καθώς θα είναι επίσης δυνατό να μάθουν ελληνικά εδώ. Αλλά θα χορεύεται ο Μακεδονικός χορός στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα όπως εδώ θα χορεύετε συρτάκι»!

«Οι αλυτρωτισμοί από πλευράς Σκοπιανών δεν οδηγούν σε συμφωνία» προειδοποίησε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

 ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ» ΓΛΩΣΣΑΣ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

Η επιθυμία του Ζάεφ πάντως; δεν είναι τυχαία. Ταυτίζεται με τις βλέψεις της οργάνωσης Ουράνιο Τοξο στη Φλώρινα που διεκδικεί αναγνώριση μειονότητας. Είναι χαρακτηριστικά όσα δήλωσε μέλος του συλλόγου  στη  δημοσιογράφο του Star Βελίκα Καραβάλτσιου.στις 8/11/2018.

«Ζητάμε αναγνώριση εθνικής μακεδονικής μειονότητας και ό,τι απορρέει από αυτό, δηλαδή εισαγωγή της μακεδονικής γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση, δηλαδή δε ζητάμε ξεχωριστά σχολεία»  δήλωσε το στέλεχος του Ουράνιου Τόξου Πέτρος  Βασιλειάδης

Να μην επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών ζήτησε για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.