Βέβαιος πως τα τα αποτελέσματα της συνάντησης του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, εμφανίστηκε μετά το πέρας των εργασιών ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας.

«Είμαι βέβαιος ότι μετά από αυτή την εκτεταμένη συζήτηση και την ομόφωνη τοποθέτηση πάρα πολλών συναδέλφων, τα αποτελέσματα, όταν θα δημοσιευθούν, θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Προς την κατεύθυνση της υπενθύμισης προς την Τουρκία του Διεθνούς Δικαίου, του περιβάλλοντος στο οποίο πρέπει να κινείται, αλλά και των συνεπειών που μπορεί να έχει μια συμπεριφορά που δεν είναι συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο», ανέφερε σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο κ. Δένδιας.

«Είχα σήμερα τη μεγάλη χαρά να συμμετάσχω στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών και, πέραν αυτών, μου έκανε ιδιαίτερη θετική εντύπωση η ομόθυμη τοποθέτηση όλων των συναδέλφων στα ζητήματα που αφορούν την τουρκική προκλητικότητα έναντι των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε.

Παράλληλα σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εκτός από τις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως το Ιράν, το Ιράκ, το μεταναστευτικό, θέματα που αφορούν την κεντρική Αφρική και την υποσαχάρια Αφρική.

«Σε όλα αυτά, η χώρα μας είχε μια σημαντική παρουσία», σχολίασε ο κ. Δένδιας.