Σήμερα υπάρχει ένα εύλογο ερώτημα που απευθύνεται, κυρίως, στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην Ολομέλεια.

«Με ποια από τις δύο αφηγήσεις ταυτίζεστε; Τόσο από πλευράς περιεχομένου όσο και από πλευράς ύφους; Με τον κ. Τσαβδαρίδη ή με τον κ. Καραμανλή;», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ θύμισε τις δηλώσεις που έκανε τον περασμένο Αύγουστο, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, όταν έλεγε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ξεκαθαριστεί από ποιους και με βάση ποια στοιχεία έγινε η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Δεν είναι θέμα μόνο του κ. Καραμανλή. Ούτε από τον κ. Σαμαρά ακούσαμε κάποια δήλωση υποστηρικτική του κ. Μητσοτάκη. Πώς θα μπορούσε άλλωστε; Πώς θα μπορούσε να υποστηριχθεί, με οποιοδήποτε κομματικό πατριωτισμό, ένας πρωθυπουργός που παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα; Όχι απλώς για να παρακολουθήσει έναν πολιτικό του αντίπαλο αλλά για να χειραγωγήσει τις εξελίξεις σε ένα άλλο κόμμα, με σκοπό να τις επηρεάσει;», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος που προσέθεσε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός προσπαθεί να βγάλει από πάνω του την ευθύνη, «θυσιάζοντας τους συγγενείς του, τον ανιψιό του, τον διοικητή της ΕΥΠ, που ο ίδιος παράνομα τον είχε τοποθετήσει εκεί».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε και στο αφήγημα της κούρασης του κόσμου για την υπόθεση των υποκλοπών. «Ο Νίξον για δύο χρόνια βασανίστηκε από τότε που ξέρανε ότι έγινε το σκάνδαλο του Watergate. Μέχρι που τελικά αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Το μέλλον το Βαλκάνιου μιμητή του -δεν είναι τυχαία ότι για ελληνικό Watergate μίλησε η Washington Post, η εφημερίδα που αποκάλυψε το αρχικό- είναι επίσης προδιαγεγραμμένο και εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να υπάρξει συνέχεια και στη Δικαιοσύνη και στην επιτροπή Θεσμών και τελικά εκεί που δίνεται η τελική πολιτική ετυμηγορία, στις εκλογές», είπε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.