Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία στη Ρόδο από τη δολοφονία της 31χρονης Ντόρας από τα χέρια του πρώην συντρόφου της, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Στην κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε ο κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, ο οποίος ήταν καθηγητής της Ντόρας επί 3 χρόνια στο Λύκειο, και την περιέγραψε με τα καλύτερα λόγια, συγκινημένος.

«Ήμουν καθηγητής της τρία χρόνια στο Λύκειο. Η Ντόρα ξεχώριζε. Ήταν ένα παιδί πολύ συγκροτημένο, ηθικό, με αρχές. Ό,τι και να πω είναι λίγο για τη Ντόρα. Το 2006 ήταν μαθήτριά μας, μετά σπούδασε φιλόλογος στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα παιδί ευχάριστο που σε προδιέθετε να μιλήσεις μαζί της, να μοιραστείτε πράγματα, σε όλη τη διάρκεια της σχολικής της θητείας. Ήταν παιδί που σου άρεσε να συζητάς μαζί της, για αυτό είχε και τόσους φίλους», είπε ο κ. Παπαδομαρκάκης.

«Δεν υπήρχε λόγος να συμβεί αυτό το γεγονός. Η οικογένεια δε θα συνέλθει ποτέ και η κοινωνία δε θα ξεχάσει το γεγονός. Περίμενε το διορισμό της και θα ήταν αναπληρώτρια, είχε όλα τα όνειρά μπροστά της. Λέγαμε στη μητέρα της να είναι περήφανη για το παιδί της. Τρία χρόνια στο Λύκειο, δε δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Όλες οι κοπέλες που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα να το καταγγέλλουν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η εκπομπή συνομίλησε και με στενό φίλο του πρώην ζευγαριού, ο οποίος αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι ο δράστης επισκεπτόταν ψυχολόγο.

«Όλα άλλαξαν το Φεβρουάριο του 2013 όταν εκείνος τραυματίστηκε στο πρόσωπο από σκάγια. 4-5 μήνες βρισκόταν στο σκοτάδι, δεν έβλεπε καθόλου. Του περνούσαν σκέψεις ότι δεν υπήρχε λόγος να ζει. Το καλοκαίρι του 2013 επανήλθε εν μέρει η όρασή του. Το ατύχημα αλλοίωσε τον χαρακτήρα του. Μετά το ατύχημα δυσκόλεψε και η σχέση με τους γονείς του. Έβλεπε περιστασιακά μια ψυχολόγο στη Ρόδο. Ένα ήταν το πρόβλημά του, το πώς συμπεριφερόταν στις σχέσεις του. Είχε υπερβολικές απαιτήσεις από τις συντρόφους του. Η Ντόρα χώρισε και δεν το έδωσε την πιθανότητα να επανέλθει. Ήταν περήφανη, αξιοπρεπής. Δεν ανέθρεψαν οι γονείς του ένα δολοφόνο. Ο πατέρας του έκλαιγε σα μικρό παιδί και για τα δύο παιδιά που χάθηκαν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο φίλος του πρώην ζευγαριού.

 

Γυναικοκτονία στη Ρόδο: Οι κινήσεις του δράστη πριν αφαιρέσει τη ζωή της Ντόρας

Το πρωί της Τετάρτης ο δράστης πήγε στο πατρικό του σπίτι και πήρε την καραμπίνα. Οι γονείς του έλειπαν. Πριν φύγει άφησε δύο φακέλους που περιείχαν χρήματα, με παραλήπτες τα δύο ανίψια του.

Στη συνέχεια προχώρησε στο σημείο του εγκλήματος όπου σκότωσε τη Ντόρα και, αμέσως μετά τηλεφώνησε στην αδερφή του και της είπε ότι τον αγαπάει με λυγμούς.