Γυναικοκτονία στη Λακωνία: Ένας 40χρονος έχει συλληφθεί και κρατείται διότι, σύμφωνα με την αστυνομία, σκότωσε την 36χρονη σύζυγό του στην περιοχή του Βλαχιώτη, στη Λακωνία.

Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο 40χρονος, υπήκοος Αλβανίας, τηλεφώνησε αργά χθες το βράδυ στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ανέφερε ότι σκότωσε την 36χρονη, επίσης υπήκοο Αλβανίας.

Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του 40χρονου, βρήκαν την 36χρονη χωρίς τις αισθήσεις της. Αμέσως μετά η γυναίκα διακομίστηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της, ενώ οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση αναμένουν το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Ο 40χρονος, αλβανικής καταγωγής, δολοφόνησε με τα χέρια του την 36χρονη σύζυγό του μετά από έντονο διαπληκτισμό που είχαν στο Βλαχιώτη Λακωνίας, όπου κατοικούσαν με τα δυο τους παιδιά.

Σοκάρει η ομολογία του 40χρονου

«Τσαντίστηκα όταν με έβρισε, την έπιασα από τον λαιμό και την έπνιξα», φέρεται να είπε ο 40χρονος γυναικοκτόνος στους αστυνομικούς. «Θα μου πει εμένα για τη μάνα μου και να με βρίσει; Εκεί θόλωσα και την έπνιξα», φέρεται να είπε ακόμη. Η άγρια δολοφονία έγινε στο κρεβάτι του ζευγαριού, ενώ τα δύο ανήλικα παιδιά τους, δύο αγοράκια, κοιμούνταν σε διπλανό δωμάτιο του σπιτιού.

Ο 40χρονος επιχείρησε να φύγει μετά το άγριο φονικό, αλλά φαίνεται ότι το μετάνιωσε και τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα ομολογώντας το άγριο έγκλημα. «Μάλλον σκότωσα τη γυναίκα μου», φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια του στους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί πήγαν άμεσα στο σπίτι του ζευγαριού και εντόπισαν τη γυναίκα δίχως τις αισθήσεις της. Η 36χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της.

Να σημειωθεί ότι τα παιδιά του ζευγαριού ήδη βρίσκονται σε χέρια συγγενών.

Η 15η γυναικοκτονία μέσα στο 2021

Αυτή είναι η 15η γυναικοκτονία μέσα στο 2021. Δεκαπέντε γυναίκες, πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένας χρόνος, χάθηκαν από τα χέρια των συζύγων τους και των συντρόφων τους, νυν ή πρώην, σε άγριες επιθέσεις σε βάρος τους. Εγκλήματα που συγκλόνισαν και ξεκίνησαν μια ευρύτερη συζήτηση για το θέμα των γυναικοκτονιών που αναδεικνύεται σε μείζον.