Σοκ προκαλούν τα στοιχεία από την ιατροδικαστική έκθεση στο άψυχο σώμα της 20χρονης Καρολίνας που δολοφονήθηκε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο θάνατος της οφείλεται σε «Απόφραξη των αεροφόρων οδών, συνεπεία ασφυξίας».  Ο δολοφόνος της νεαρής μητέρας της έκλεισε την αναπνοή με κομμάτια από ύφασμα, πιέζοντας όμως αφόρητα την κοπέλα και σφίγγοντάς της το στόμα με την παλάμη των χεριών του. Μάλιστα όπως διαπιστώνεται η δολοφονική του μανία ήταν τέτοια που ταυτόχρονα με τον αντίχειρα και τον δείκτη ο ληστής της έφραξε και την μύτη της. Έτσι η κοπέλα δεν μπορούσε να πάρει ανάσα από πουθενά, με αποτέλεσμα να επέλθει ο πλέον βίαιος ασφυκτικός θάνατος. Μ’ αυτά τα αδιαμφισβήτητα δεδομένα πάντως αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο του στραγγαλισμού.

Στο πρόσωπο της κοπέλας υπάρχουν αμυδρά σημάδια αντίστασης που κάμφθηκαν όμως αμέσως απ’ την δύναμη του ληστή-δολοφόνου της. Η μητέρα -όπως μας ανέφερε αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής- στη θέα των τριών αδίστακτων δραστών και βλέποντας να έχουν καθηλώσει ήδη τον πιλότο σύζυγό της που κοιμόταν δίπλα της στη σοφίτα, τινάχτηκε απ’ την κρεβατοκάμαρα με κραυγές και πήρε στην αγκαλιά της το 11 μηνών  κοριτσάκι της.

Τα λάθη των δολοφόνων στο μικροσκόπιο των Αρχών

Στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκονται όλα τα ευρήματα από τη ληστεία μετά φόνου της 20χρονης γυναίκας, δίπλα στην κούνια του μωρού της, χθες τα ξημερώματα, στη μεζονέτα, στα Γλυκά Νερά.

Οι τρεις δράστες, σύμφωνα με την εκτίμηση των έμπειρων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, είναι πιθανότατα σεσημασμένοι με πλούσιο ποινικό παρελθόν και έχουν αφήσει αποτυπώματα και DNA στο σπίτι, όπου παρέμειναν πολλή ώρα, προκειμένου να βρουν το μεγάλο χρηματικό ποσό, που πίστευαν -μετά από σχετική πληροφόρησή τους- ότι είχαν η άτυχη κοπέλα και ο 32χρονος σύζυγός της.

Δύο ομάδες αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και Διαρρηκτών “ξεσκονίζουν” φακέλους ποινικών που έχουν αποφυλακιστεί, κυρίως το τελευταίο διάστημα, και εκτιμούν ότι τα λάθη που έκαναν οι αδίστακτοι κακοποιοί θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει εργαστηριακά ευρήματα από τα ρούχα της 20χρονης και του συζύγου από διάφορους χώρους της μεζονέτας, αλλά και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να διαπιστώσει το δρομολόγιο των δραστών. Υπενθυμίζεται ότι οι κακοποιοί πριν να εισβάλουν στο σπίτι φρόντισαν να καταστρέψουν μια εξωτερική κάμερα, αλλά και μια εσωτερική που είχε τοποθετήσει το ζευγάρι για να βλέπει το μωρό του.

Παράλληλα, διενεργείται σήμερα η νεκροψία στην 20χρονη, από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου της κοπέλας. Πιθανότατα πρόκειται περί στραγγαλισμού, ίσως και με την ίδια μπλούζα που φορούσε το θύμα.

Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι οι κακοποιοί είχαν πληροφόρηση για την αγοραπωλησία ενός οικοπέδου που είχε πραγματοποιήσει το ζευγάρι και θεωρούσαν ότι θα βρουν στο σπίτι ένα “θησαυρό”. Οπως είπε ο 32χρονος είχε κάνει ανάληψη ενός ποσού για κάποια έξοδα. Η ΕΛΑΣ ερευνά πρόσωπα που είτε εργάστηκαν στο σπίτι του ζευγαριού, είτε γνώριζαν για τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία.

Οι κακοποιοί ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν, μέχρι να μπορέσουν να βρουν τα χρήματα. «Τους είπα που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο», είπε σοκαρισμένος στους αστυνομικούς ο 32χρονος και πρόσθεσε: «Ακουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε αυτοί έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα».

Το προφίλ των δραστών

Σεσημασμένους κακοποιούς, με πλούσιο παρελθόν στις ένοπλες ληστείες σε σπίτια της Αττικής, βλέπει η αστυνομία πίσω από τη δολοφονία της νεαρής κοπέλας, χθες τα ξημερώματα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Ανάμεσα σε όσα εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας είναι εάν άτομα που είχαν τα προηγούμενα χρόνια οδηγηθεί στη φυλακή για παρόμοια αδικήματα έχουν πρόσφατα αποφυλακιστεί και επιστρέψει στη δράση.

Την ίδια στιγμή, η «ομάδα ανάλυσης» της Ασφάλειας ερευνά το ενδεχόμενο οι δράστες της χθεσινής δολοφονίας να έχουν το προηγούμενο διάστημα διαπράξει και άλλες, αντίστοιχης αγριότητας, ληστείες σε σπίτια με λιγότερο δραματική κατάληξη.

Ανάμεσα στα περιστατικά που πρόκειται να βρεθούν στο μικροσκόπιο των στελεχών της Ασφάλειας είναι ληστεία που διεπράχθη τον Δεκέμβριο στο Χαλάνδρι, σε σπίτι όπου διέμεναν ένα ανδρόγυνο και η κόρη τους. Επιδεικνύοντας αγριότητα ανάλογη με αυτή που χρησιμοποίησαν οι πρωταγωνιστές του χθεσινού φονικού στα Γλυκά Νερά, οι δράστες είχαν μπει τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας, είχαν κατεβάσει έντρομη τη γυναίκα στο ισόγειο από την κρεβατοκάμαρα όπου κοιμόταν, ενώ για να την εξαναγκάσουν να τους πει πού είχε κρυμμένα χρήματα είχαν απειλήσει με μαχαίρι την κόρη της.

Η τελευταία είχε καταθέσει στους αστυνομικούς ότι οι δράστες μιλούσαν «καλά ελληνικά» και πως ήταν πιθανότατα Ρομά. Καλά ελληνικά φέρεται να μιλούσαν και οι δράστες του χθεσινού άγριου φονικού στα Γλυκά Νερά, δίχως πάντως αυτό να αποκλείει το ενδεχόμενο να κατάγονται από χώρα των Βαλκανίων ή και της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Πρόκειται για τρία άτομα που μπήκαν στο εσωτερικό της μεζονέτας έχοντας καλύψει τα πρόσωπά τους με full face, ενώ είναι πιθανό ένας ακόμη συνεργός τους, σε ρόλο τσιλιαδόρου, να τους περίμενε έξω από το σπίτι.