Σε ένα πολύ ανοιχτό ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-2 του Άρη στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League.

Τέσσερις διαφορετικοί παίκτες βρήκαν δίχτυα για τους γηπεδούχους που παρέμειναν αήττητοι στη φετινή σεζόν και επέστρεψαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, υποχρεώνοντας τον Άρη στη δεύτερη ήττα του σε 12 παιχνίδια με τον Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο του.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να βάλει στο πλάι της επίθεσης τον Ματιέ Βαλμπουενά και τους Γκιγιέρμε, Μαντί Καμαρά και Ανδρέα Μπουχαλάκη στα χαφ. Από την άλλη, δεδομένων και των απουσιών, ο Ένινγκ χρησιμοποίησε τον Φαμπιάν Έμαν κάτω από τα δοκάρια, τον Αμπού Μπα στη μεσαία γραμμή και τον Ντάνιελ Μαντσίνι σε ρόλο εξτρέμ αντί του τραυματία Χουλιάν Κουέστα και των τιμωρημένων Λούκας Σάσα και Μπρούνο Γκάμα, αντίστοιχα.

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν πιεστικοί από το ξεκίνημα, με τον Έμαν να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή σε δύο περιπτώσεις τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο πρώτο πεντάλεπτο. Ωστόσο, ο Άρης έχασε τις δύο πρώτες πολύ καλές ευκαιρίες. Στο 13′, σε φάουλ του Χαβιέ Ματίγια, ο Ντάνιελ Λάρσον πήρε την κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια του Ζοσέ Σα ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, ο Λάρσον βγήκε απέναντι από τον Πορτογάλο τερματοφύλακα, η μπάλα κόντραρε στον Σουηδό, βρήκε στο αριστερό δοκάρι κι έφυγε έξω! Άμεση απάντηση για τους γηπεδούχους, με την κεφαλιά του αφύλαχτου Βαλμπουενά να… γλείφει το αριστερό δοκάρι του Έμαν στο 15′. Το σουτ του Μαντσίνι στο 19′ βρήκε σε ετοιμότητα τον Σα αλλά τρία λεπτά μετά, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Από κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Ρούμπεν Σεμέδο πήρε την κεφαλιά, ο Έμαν απέκρουσε και στην επαναφορά ο Γκιγιέρμε έκανε το 1-0!

Δύο λεπτά αργότερα, ο Γιώργος Μασούρας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ελ Αραμπί, με διπλή προσπάθεια, έκανε το 2-0 με το 14ο τέρμα του στο πρωτάθλημα και 19ο σε όλες τις διοργανώσεις! Στο 37′ ο Άρης μπήκε πάλι στο ματς: από φάουλ του Ματίγια, στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά ο αμαρκάριστος Λίντσεϊ Ρόουζ μείωσε σε 2-1! Ο Ολυμπιακός, όμως, πήγε με προβάδισμα δύο τερμάτων στο ημίχρονο, αφού ο Ομάρ Ελαμπντελαουί υποδέχθηκε την πάσα του Βαλμπουενά και με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Έμαν – με την μπάλα να βρίσκει λίγο και στον Γιώργο Δεληζήση – για το 3-1 στο 44′! Το γκολ ήρθε σε μια στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, λόγω τραυματισμού του Μπράουν Ιντέγε, που στη συνέχεια άφησε τη θέση του στο Νικολά Ντιγκινί.

Στο 54′, έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση, ο Μασούρας νικήθηκε από τον Έμαν, στην πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν πολλάκις ανοιχτή την άμυνα του Άρη. Στο 61′ ο Βέλεθ ανέτρεψε τον Βαλμπουενά, με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό να ευστοχεί για το 4-1! Έκτο εύστοχο πέναλτι για τον Βαλμπουενά σε ισάριθμες εκτελέσεις! Από κόρνερ, στο 72′, ο Άρης βρήκε και πάλι δίχτυα με τον Ρόουζ, έπειτα από φάση διαρκείας, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Λάρσον, με τη χρήση του VAR.

Ο Γάλλος αμυντικός απείλησε με δυνατό σουτ και στο 79′, με τον Σα να διώχνει σε κόρνερ, αλλά τρία λεπτά μετά, από λάθος του Καμαρά και κάθετη πάσα του Λάρσον στον Ντιγκινί, ο φορ του Άρη μείωσε σε 4-2! Σκορ που έμεινε ως το τέλος του αγώνα, μιας και ο Έμαν μπλόκαρε την προσπάθεια του Χιλάλ Σουντανί στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: Μπουχαλάκης, Καμαρά – Μαντσίνι, Ντιγκινί, Βέλεθ, Κόρχουτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε (84′ Χριστοδουλόπουλος), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Βαλμπουενά (70′ Λοβέρα), Ελ Αραμπί (80′ Σουντανί).

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Έμαν, Ρόουζ, Βέλεθ (65′ Σόουζα), Δεληζήσης, Κόρχουτ, Μπα, Ματίγια, Μαντσίνι, Φετφατζίδης (65′ Μαρτίνες), Λάρσον, Ιντέγε (44′ Ντιγκινί).

*** Πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Ολυμπιακός τίμησε τον Ηλία Ρωσσίδη ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου του 2019. Στον αγωνιστικό χώρο ήταν η σύζυγος του, Αντωνία, με τα δύο τους παιδιά, Θανάση και Κώστα, αλλά και τα εγγόνια του, που φέρουν το ονοματεπώνυμό του. Οι παρευρισκόμενοι παρέλαβαν μία τιμητική πλακέτα και ένα κάδρο με φωτογραφία του Ηλία Ρωσσίδη σε δράση από αγώνα της δεκαετίας του ’50.

*** Λόγω ενοχλήσεων στην αριστερή γάμπα έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Ιντέγε. Αύριο, Δευτέρα, θα υποβληθεί σε μαγνητική για να φανεί το μέγεθος του προβλήματος.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 19ης αγωνιστικής στη Super League:

Πανιώνιος – ΟΦΗ 1-2

(48′ Μιλόγεβιτς – 8′ Φιγκεϊρέδο, 56′ Τσιλιανίδης)

Παναιτωλικός – Λαμία 1-1

(90+5′ Νταουντα – 43′ Μπεχαράνο)

Ξάνθη – Παναθηναϊκός 0-1

(50′ Μακέντα)

ΑΕΚ – Λάρισα 3-0

(45+2′ Σιμόες, 50′ Ολιβέιρα, 62′ Λόπες)

Ατρόμητος – ΝΠΣ Βόλος 0-0

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 3-1

(29′ Σφιντέρσκι, 59′ Πέλκας, 79′ Λάμπρου – 84′ Μ. Φερνάντεθ)

Ολυμπιακός – Άρης 4-2

(22′ Γκιγιέρμε, 24′ Ελ Αραμπί, 44′ Ελαμπντελαουί, 63′ πεν. Βαλμπουενά – 37′ Ρόουζ, 83′ Ντιγκινί)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ