Mε κεφαλιά του Σισέ στο 60′ της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο ματς με τη Μίλαν και βρήκε το πρώτο από τα δυο γκολ που ψάχνει για να πάρει την πρόκριση.

Εκπληκτική πρόκριση στις 32 καλύτερες ομάδες του Europa League για τον Ολυμπιακό, που νίκησε με 3-1 τη Μίλαν στο Φάληρο και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου μαζί με τους «ροσονέρι», των οποίων υπερτερούσε στην ισοβαθμία.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 2-0 με τον Σισέ στο 60΄ και το αυτογκόλ του Ζαπάτα στο 70΄, αλλά ο Κολομβιανός άσος μείωσε στο 72΄.  Η ψυχραιμία του Φορτούνη από τα 11 βήματα στο 81΄ έδωσαν την πρόκριση στην πειραϊκή ομάδα.

Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν νίκη με δύο γκολ διαφορά και μπήκε στο παιχνίδι πολύ επιθετικά. Λίγο έλειψε μάλιστα να ανοίξει το σκορ στα 15’’, αλλά ο Γκερέρο νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Ρέινα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν μία κλασική ευκαιρία. Στην επανάληψη ο αγώνας απέκτησε ένα «τρελό» ρυθμό. Στο 60’ οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ.

Ο Ποντένσε έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, o Βούκοβιτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά σταμάτησε στον Ιγκουαΐν. Ο Σισέ με κεφαλιά πήρε το ριμπάουντ κι έκανε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ο Φορτούνης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του βγήκε τετ α τετ με τον Ρέινα, αλλά τον κέρδισε ο τερματοφύλακας της Μίλαν, το ριμπάουντ πήρε ο Γκερέρο αλλά σταμάτησε στο σώμα του Σαπάτα. Στο 70’ ο Γκιγιέρμε έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Ζαπάτα πήρε ύψος και κρέμασε τον Ρέινα. Το 2-0 ηταν σκορ πρόκρισης για τον Ολυμπιακό, αλλά η Μίλαν απάντησε άμεσα.

Δύο λεπτά αργότερα μετά από κόρνερ ο Ζαπάτα έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-1. Η πίεση των παικτών του Μαρτίνς συνεχίστηκε και στο 75’ έφτασαν κοντά στο τρίτο γκολ. Ο Ομάρ βρήκε τον Γκερέρο, αλλά το πλασέ του τελευταίου διώχνει με αυτοθυσία ο Αμπάτε με τάκλιν. Στο 81’ ο Μπαστιέν δείχνει την εσχάτη των ποινών, καθώς ο Αμπάτε έριξε μέσα στην περιοχή τον Τοροσίδη, που είχε μπει ένα λεπτό νωρίτερα στον αγώνα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φορτούνης κι έκανε το 3-1. Στα τελευταία λεπτά η Μίλαν δεν μπόρεσε να απειλήσει και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση, αφήνοντας τους «ροσονέρι» εκτός της συνέχειας του Europa League

Διαιτητής: Μπαστιέν (Γαλλία)

Κίτρινες: Κούτρης, Καμαρά, Σισέ – Ρέινα, Μπακαγιόκο, Αμπάτε, Τσαλχάνογλου

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα – Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης – Γκιγέρμε, Καμαρά (79’ Τοροσίδης) – Φετφατζίδης (69’ Νάτχο), Φορτούνης, Ποντένσε (85’ Μπουχαλάκης) – Γκερέρο.

Μίλαν (Γκατούζο): Ρέινα – Καλάμπρια, Αμπάτε, Ζαπάτα, Ροντρίγκες (85’ Χαλίλοβιτς) – Κεσί, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου – Καστιγέχο, Ιγκουαΐν, Κουτρόνε (78’ Λασάλτ