Με αιχμηρό επικριτικό λόγο, κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η Φώφη Γεννηματά δηλώνει σε συνέντευξή της, ότι: «στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει να πάνε εκεί από όπου ήρθαν. Καβάλησαν το κύμα της αγανάκτησης από την κρίση, το εκμεταλλεύτηκαν με τον πιο δημαγωγικό τρόπο και έκαναν ρεσάλτο στην εξουσία. Η ζημιά στη χώρα είναι ανυπολόγιστη. Έκαψαν και την τελευταία αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Δεν αρκεί γι αυτό μια συγκυριακή ήττα. Πρέπει να ηττηθεί οριστικά ο διχαστικός λόγος και οι καθεστωτικές τους λογικές».

Σχετικά με το ποιες κυβερνητικές συνεργασίες είναι διατεθειμένο το Κίνημα Αλλαγής να στηρίξει μετεκλογικά η κ. Γεννηματά αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να συμβάλει στην πολιτική σταθερότητα στη βάση μιας προοδευτικής πρότασης; Μπορεί ο κ. Τσίπρας που εφαρμόζει τέσσερα χρόνια τώρα μνημονιακές πολιτικές, να στηρίξει πραγματικά προοδευτικές λύσεις; Για να μη γυρίσει ξανά η χώρα πίσω. Πολιτική σταθερότητα δεν σημαίνει απλά αυτοδύναμες κυβερνήσεις που στηρίζονται στο μπόνους, ούτε Κυβερνήσεις με τσόντες και δεκανίκια, σημαίνει εθνικό σχέδιο και εθνική συνεννόηση για την προώθησή του. Σημαίνει συμφωνία στα μεγάλα ζητήματα, όπως τα Εθνικά θέματα, το Σύνταγμα ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» .

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζει ότι για να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος θέλει ισχυρή εντολή για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. «Το Κίνημα Αλλαγής είναι αυτό που μπορεί να εξασφαλίσει και να εγγυηθεί προοδευτική διακυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετρήθηκε και κρίθηκε, συνέπραξε με το μόρφωμα της ακροδεξιάς και υλοποιεί τις πιο αντιλαϊκές πολιτικές των ακραίων συντηρητικών κύκλων. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες είναι αυτοί που θα μιλήσουν στην κάλπη και θα καθορίσουν πως θα κυβερνηθεί ο τόπος. Εμείς είμαστε κίνημα δημιουργίας και όχι διαμαρτυρίας, κίνημα εθνικής ευθύνης», αναφέρει.

Απορρίπτει ως «σύντομο ανέκδοτο», όπως λέει, τα περί «αντιδεξιού μετώπου» για το οποίοι μίλησε ο κ. Τσίπρας με αφορμή τον τελευταίο ανασχηματισμό, τον οποίο η Φώφη Γεννηματά κρίνει πως «ο κ. Τσίπρας με τις επιλογές του επαναβεβαίωσε τη στρατηγική συμπόρευση με την ακροδεξιά, που ενισχύθηκε στο νέο προεκλογικό κυβερνητικό σχήμα».

«Η συμμετοχή κάποιων γυρολόγων από τα αζήτητα της κεντροαριστεράς δεν αλλάζει την γενική εικόνα», προσθέτει.

Η κ. Γεννηματά ασκεί δριμεία κριτική στον κ. Τσίπρα πως «στην Ιθάκη έκανε κήρυγμα μίσους και διχασμού. Στήνει εχθρούς ενόψει των εκλογών, φοβάται την εκκωφαντική ήττα. Δυστυχώς στην αποδρομή τους δεν διστάζουν να διαλύσουν τα πάντα. Η Ελλάδα όμως δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, μέσα σε ένα νοσηρό προεκλογικό κλίμα που θα αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο την οικονομία και θα αφήσει την χώρα για πολύ καιρό εκτός αγορών, με όλους τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί …Ούτε η κοινωνία με τη θηλιά στο λαιμό αντέχει άλλα οικονομικά βάρη και άλλη ανασφάλεια. Όσο πιο γρήγορα γίνουν εθνικές εκλογές τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Με τη λήξη του προγράμματος τους ήρθε η ώρα να λήξει και η Κυβέρνησή τους».

Επίσης εκτιμά ότι με πιθανή τη διενέργεια τριπλών εκλογών θα δημιουργήσει σύγχυση και θα παραπλανήσει το εκλογικό σώμα είναι μακριά νυχτωμένος και δεν θα ξεγελάσει κανένα και θα μαυριστεί σ’ όλες τις κάλπες. Επισημαίνει ότι το Κίνημα Αλλαγής καταγράφεται πλέον στη συνείδηση των πολιτών, ως ο μόνος προοδευτικός, σύγχρονος πόλος, καθώς υποστηρίζει ότι, είναι και απέναντι στη διπλή συντήρηση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ξέφτισε. «Το μήνυμα που στέλνουμε στους απογοητευμένους

ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και στους αναποφάσιστους είναι πως η ανανεωμένη δημοκρατική παράταξη με το Κίνημα Αλλαγής, είναι ο πραγματικός προοδευτικός χώρος που πορεί να τους εκφράσει και να αντισταθεί στη δεξιά επιστροφή και στη δημαγωγία και στο λαϊκισμό, δηλώνει η κ. Γεννηματά.

Ενόψει της αυριανής επετείου της 3ης Σεπτέμβρη η Φώφη Γεννηματά τονίζει ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωτοστατεί στη γέννηση του καινούργιου. Πρωταγωνιστεί στην αναγέννηση της Δημοκρατικής παράταξη με τις αξίες της 3 Σεπτέμβρη είναι διαχρονικές και εξακολουθούν να μας εμπνέουν και να φωτίζουν την πορεία μας. Δεν χαρίζουμε σε κανένα και για τίποτα την πλούσια κληρονομιά μας. Χαράζουμε νέους δρόμους για να δώσουμε απαντήσεις στις προκλήσεις του σήμερα. Τα ψέματα, οι «αυταπάτες» και η ανικανότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποκαλύφθηκαν. Ο κόσμος τους έχει καταλάβει. Δεν περιμένει τίποτα από τον κ. Τσίπρα και τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι ελπίδες αποδείχθηκαν ψεύτικες. Υπάρχει όμως πραγματική ελπίδα. Εθνική και κοινωνική Αφύπνιση τώρα για να απελευθερώσουμε και να κινητοποιήσουμε όλες τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου. Η Αλλαγή γίνεται το συνώνυμο της επιβίωσης του Έθνους. Πολιτική αλλαγή και αλλαγή πολιτικής».