Τρεις νεκρούς και έναν τραυματία άφησε πίσω του μία επαγγελματική συνάντηση στη δυτική Γαλλία, όταν ένας υπάλληλος άνοιξε πυρ κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με το CNN, η αστυνομία είπε πως το κίνητρο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, ωστόσο υπήρχε επαγγελματική σύνδεση του δράστη με την εταιρεία στην οποία έγινε το περιστατικό.

«Το περιστατικό συνέβη στα γραφεία της εταιρείας, ένας υπάλληλος του οποίου η θέση παραμένει για την ώρα ασαφής, εισέβαλε στη διοικητική πτέρυγα και μπήκε σε ένα δωμάτιο όπου εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη ένα εταιρικό meeting», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα αλλά οι αρχές επιβεβαίωσαν πως υπάρχει επαγγελματική σχέση μεταξύ του δράστη -ο οποίος τραυματίστηκε κατά την επίθεση- και της εταιρείας στο Saint-Varent, 366 χιλιόμετρα από το Παρίσι, όπου σημειώθηκε η επίθεση.

Αφού πυροβόλησε εν ψυχρώ τρία άτομα, ο δράστης έστρεψε στη συνέχεια το όπλο στον εαυτό και αυτοτραυματίστηκε.

Τριάντα αξιωματικοί έσπευσαν στη σκηνή της τριπλής ανθρωποκτονίας και διεξάγεται έρευνα, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Ήταν σε άδεια εργασίας και προφανώς είχε κηρυχθεί ακατάλληλος για να συνεχίσει να εργάζεται. Δεν ξέρουμε ακριβώς για ποιο λόγο. Αυτό μπορεί να ήταν ένας παράγοντας στα γεγονότα, αυτό είναι ένα ενδιαφέρον προβάδισμα, αλλά παραμένουμε ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα» είπε η αστυνομία.