Η Ρωσία διαθέτει αδιάσειστες αποδείξεις για τις σκηνοθετημένες προκλήσεις με χημικά όπλα τις οποίες ετοιμάζουν οι αντάρτες στη Συρία για να τις αποδώσουν στα συριακά στρατεύματα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν.

«Θεωρούμε απαράδεκτο, όταν με πρόφαση την προστασία των αμάχων δεν θέλουν να βομβαρδίσουν τους τρομοκράτες, αλλά θέλουν να προκαλέσουν πλήγμα στα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος και προσέθεσε: «Νομίζω ότι σ’ αυτό στοχεύουν οι προσπάθειες που γίνονται να σκηνοθετηθεί η χρήση δηλητηριωδών ουσιών από την συριακή κυβέρνηση. Διαθέτουμε αδιάσειστες αποδείξεις γι’ αυτού του είδους τις επιχειρήσεις και τις προκλήσεις που προετοιμάζουν οι αντάρτες».

Ο Πούτιν ανέφερε ότι σε σχέση με αυτό ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ρωσική πλευρά στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ).

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε επίσης ότι «στις προσπάθειες αυτές κατά των τρομοκρατών συμμετέχουν και τμήματα της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης» εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «αυτό είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό» καθώς «συμβάλλει στο να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των συριακών πλευρών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ