Ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να μετατρέψει τη χώρα του σε ένα ‘γίγαντα’ εξοπλισμών παράγοντας ήδη άρματα μάχης, ελικόπτερα και πολεμικά πλοία. Φαίνεται όμως πως δεν σταματάει εκεί. Η Άγκυρα έχει πάντα δίπλα της το Βερολίνο.

Η Α. Μέρκελ και η Γερμανία ανέκαθεν, έπαιζαν και παίζουν ύπουλα παιχνίδια είς βάρος του Ελληνισμού. Παγκόσμιοι πόλεμοι, μίζες, εξολιστικά, μνημόνια. Πάντα μας χρησιμοποιούσαν και μας πέταγαν στην άκρη.

Η Γερμανία σύμφωνα με την αποκάλυψη που ακολουθεί, παίρνει πλέον ξεκάθαρη θέση υπέρ της Τουρκίας, όπου ταυτόχρονα αυτό σημαίνει πως για άλλη μια φορά, το Βερολίνο τάσσεται εναντίον μας και θα υποστηρίζει ξανά τις τουρκικές θέσεις, δίνοντας γη και ύδωρ στον Ρ. Τ. Ερντογάν.

Αυτό εγκυμονεί τεράστους κινδύνους στο Αιγαίο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Realnews, οι γερμανοί πούλησαν στον Ερντογάν τα μυστικά του «Παπανικολή”. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι Τούρκοι θα αποκτήσουν υπεροχή σε ένα σημείο όπου πάσχουν, στον υποβρύχιο πόλεμο που λαμβάνει χώρα σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.

Εκεί η Ελληνική υπεροχή υπήρχε και υπάρχει, αλλά το θέμα είναι για πόσο ακόμα. Το Βερολίνο από «ευαρέσκεια» και όχι λόγω των πολλών εκατομμυρίων ευρώ, εξάγει στην Άγκυρα ένα σωρό οπλικά συστήματα σύμφωνα με μια έκθεση 31 σελίδων η οποία ήρθε στην δημοσιότητα από βουλευτή του γερμανικού κοινοβουλίου πριν λίγους μήνες.

Έτσι Μέρκελ και Ερντογάν αποφάσισαν να παίξουν το «παιχνίδι κάτι μου δίνεις για να σου δώσω τα όπλα» που κοστίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ και θα αναζωογονωποιήσουν ακόμα πιο πολύ την ακμάζουσα οικονομία της Γερμανίας.

Η αποκάλυψη:

Αυτή τη στιγμή η Τουρκία “τρέχει” δύο εξαιρετικά σημαντικά ναυπηγικά προγράμματα. Το ένα έχει να κάνει με τη ναυπήγηση έξι υποβρυχίων τύπου Reis τα οποία είναι ακριβώς ίδια με τα δικά μας υποβρύχια τύπου 214, που έχουν γίνει γνωστά ως τύπος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ!

Οι Γερμανοί της Thyssen αφού εισέπραξαν τα ελληνικά δισεκατομμύρια για τα τέσσερα υποβρύχια πήγαν απέναντι και με πολύ μικρότερο κόστος! Κι αυτό ,γιατί την ανάπτυξη του προγράμματος, εμείς την πληρώσαμε!

Αυτό είναι γνωστό και προσθέτει ένα ακόμη ερώτημα στην υπόθεση των υποβρυχίων για την οποία αυτές τις ημέρες η ελληνική δικαιοσύνη θα αποφασίσει για το “μαύρο χρήμα” που κυκλοφόρησε.

Το ερώτημα είναι, γιατί όσοι διαπραγματεύθηκαν το πανάκριβο πρόγραμμα των υποβρυχίων δεν έθεσαν απαράβατο όρο στους Γερμανούς, ότι δεν μπορούν να ναυπηγήσουν τα ίδια στην Τουρκία…Απάντηση καμία…

Το ναυπηγικό πρόγραμμα που είναι λιγότερο γνωστό αλλά περισσότερο επικίνδυνο είναι αυτό που το ονομάζουν MiLDEN (Milli Denizaltı). Πρόκειται για μια φιλόδοξη προσπάθεια της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας όχι μόνο να σχεδιάσει και να αναπτύξει μια νέα κατηγορία υποβρυχίων αλλά να αναπτύξει και τα συστήματα των ηλεκτρονικών, τηλεπικοινωνιών, αισθητήρων, συστημάτων πρόωσης και όπλων των υποβρυχίων, αναφέρει το militaire.gr

Το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θέλει να παραγγείλει το πρώτο “εθνικό” υποβρύχιο το 2030. Ο Αρχηγός του τουρκικού ναυτικού ναύαρχος Μποστάνογλου είπε στην ομιλία του ότι η Τουρκία έχει προχωρήσει τόσο πολύ εξοπλιστικά ώστε έκανε πέντε διορθώσεις στα γερμανικά υποβρύχια τύπου 214! 

Διορθώσεις οι οποίες έγιναν δεκτές από τους Γερμανούς. Γι΄ αυτό τα τουρκικά υποβρύχια θα διαφέρουν σε κάποια σημεία από τα ελληνικά σ΄ ότι έχει να κάνει με τις διαστάσεις τους.

Εκτιμάται ότι το “εθνικό” υποβρύχιο της Τουρκίας θα έχει εκτόπισμα 2.400 τόνων, μήκος 70 μέτρων και θα βασίζεται τεχνολογικά στο γερμανικό υποβρύχιο τύπου 214TN. Εκτιμάται ότι θα κατασκευαστούν οκτώ υποβρύχια με προϋπολογισμό ύψους 4,4 δισ. Δολαρίων.

Όλα αυτά την ώρα που στην Ελλάδα,πασχίζουμε να βρούμε λύση για τα δικά μας τέσσερα υποβρύχια τύπου 214, που είναι ακόμη τα πιο σύγχρονα συμβατικά υποβρύχια στον κόσμο. Ποιο είναι το πρόβλημα στο οποίο αναζητούμε λύση; Τα υποβρύχια δεν διαθέτουν τις σύγχρονες τορπίλες που μπορούν να εκτοξεύουν και χρησιμοποιούν ακόμη παλαιού τύπου τορπίλες,οι οποίες αφαιρούν πολλές από τις δυνατότητες τους.

Δείτε το δημοσίευμα