Περισσότερα από 200 άτομα απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το Κέντρο Υγρού Στίβου στο Ολυμπιακό Πάρκο του Στράτφορντ στο ανατολικό Λονδίνο σήμερα το πρωί εξαιτίας διαρροής χημικού αερίου. Συνολικά 77 άνθρωποι ασθένησαν από τους οποίους οι 29 χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία του Λονδίνου με αναπνευστικά προβλήματα. Από την πρώτη στιγμή έσπευσαν οι υπηρεσίες άμεσης δράσης, μεταξύ αυτών 13 ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και αρκετά περιπολικά το οποία και απομόνωσαν το χώρο.

Όπως έγινε γνωστό το περιστατικό οφείλεται στην έκλυση μεγάλης ποσότητας αερίου χλωρίου κατά την παραλαβή φορτίου χημικών για τον καθαρισμό της πισίνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αέριο, έχει έντονη οσμή χλωρίνης, και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια και προβλήματα στο αναπνευστικό.

Η πυροσβεστική κάλεσε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να κλείσουν παράθυρα και πόρτες μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Το Κέντρο Υγρού Στίβου ήταν μια από τις βασικές εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου το 2012. Χρησιμοποιήθηκε για τα αθλήματα της κολύμβησης, της συγχρονισμένης κολύμβησης και για τις καταδύσεις.

Αργότερα ο χώρος τροποποιήθηκε και μετατράπηκε σε συγκρότημα άθλησης και αναψυχής το οποίο δόθηκε για χρήση στο κοινό το 2014.