Ένας άνδρας από το Βιετνάμ καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση, καθώς παραβίασε τα υγειονομικά μέτρα της χώρας και μετέδωσε τον κορονοϊό σε τρίτους.

Μέχρι πρόσφατα, το Βιετνάμ είχε καταφέρει να διατηρήσει τα ποσοστά των κρουσμάτων και θανάτων πολιτών του εξαιτίας του κορονοϊού αρκετά χαμηλά, κυρίως εφαρμόζοντας μια αυστηρή πολιτική υγειονομικών μέτρων και περιορισμών.

Από τον Ιούνιο, ωστόσο, και έπειτα, στο Βιετνάμ σημειώθηκε άνοδος των κρουσμάτων, εξαιτίας της διάδοσης της μεταδοτικότερης μετάλλαξης Δέλτα στο εσωτερικό της χώρας. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην πόλη της Χο Τσι Μιν.

Στις αρχές του Ιουλίου, ο 28χρονος Τρι είχε ταξιδέψει με μοτοσικλέτα από τη Χο Τσι Μιν στην ιδιαίτερή του πατρίδα, Κα Μάου, στα νότια της χώρας. Εκεί, οι αρμόδιες Αρχές διαπίστωσαν ότι ο Τρι είχε συμπληρώσει ψευδώς μια φόρμα σχετικά με τα πρόσφατα ταξίδια του και δεν είχε μείνει σε καραντίνα, ως όφειλε.

Ως αποτέλεσμα, οι Αρχές της Κα Μάου εξέδωσαν έκτακτη οδηγία, σύμφωνα με την οποία όλοι οι ταξιδιώτες με προορισμό την συγκεκριμένη επαρχία θα πρέπει αυτόματα να μπαίνουν σε καραντίνα 21 ημερών, με το που φτάνουν στην τοποθεσία.