Και το βλέπουμε αυτό την περίοδο αυτή στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος

«Η τελευταία περίοδος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα βλάψει τη χώρα όσο την έβλαψε και το πρώτο εξάμηνο του 2015», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Η Δημοκρατία μεταξύ Ιστορίας και συγκυρίας», που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

«Το βιβλίο δεν αναφέρεται μόνο στην αναθεώρηση αλλά γενικότερα στο δημοκρατικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές, όλες οι εθνικές δημοκρατίες. Και το βλέπουμε αυτό την περίοδο αυτή στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

«Βλέπουμε», πρόσθεσε, «την κρίση του κοινοβουλευτισμού, την απαξίωση, την έκπτωση. Τις μέρες που ζούμε στη Βουλή, οι αλληλοεκβιασμοί μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω. Μας γυρίζουν στην ταραχώδη δεκαετία του 1960. Ευτελίζεται ο θεσμός του βουλευτή και η κοινοβουλευτική αρχή της δεδηλωμένης. Δυστυχώς η τελευταία περίοδος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα βλάψει τη χώρα όσο την έβλαψε και το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Για το βιβλίο του κ. Βενιζέλου (εκδ. Πατάκη) μίλησαν ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και διευθυντής του Μεταπτυχιακού του IHU, Πέτρος Βασιλειάδης, ο ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Θανάσης Διαμαντόπουλος, ο αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ, Παναγιώτης Μαντζούφας και ο συγγραφέας Γιώργος Σκαμπαρδώνης. Την παρουσίαση συντόνισε ο αρθρογράφος και συγγραφέας Σάκης Μουμτζής.

Το «παρών» στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευάγγελου Βενιζέλου έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της ΝΔ Θεόδωρος Καραόγλου και Κώστας Γκιουλέκας, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιώργος Αρβανίτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) και δήμαρχος Αμπελόκηπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος του ΕΚΘ