Ο βιασμός της 14χρονης κοπέλας ακολουθήθηκε από δημοσίευση φωτογραφιών στα social media, με αποτέλεσμα το κορίτσι να αυτοκτονήσει.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε κοιμητήριο της Γάνδης, στο Βέλγιο, στο οποίο 14χρονη είχε κανονίσει να συναντηθεί με έναν φίλο της. Όταν έφτασε στο μέρος, η κοπέλα διαπίστωσε ότι τον φίλο της συνόδευαν άλλα 4 άτομα. Οι 5 δράστες- 3 ανήλικοι και 2 άτομα 18 χρονών- τη βίασαν και φωτογράφισαν τις πράξεις τους, δημοσιεύοντας αργότερα τις εικόνες στο διαδίκτυο στις 14 Μαΐου. Τέσσερις ημέρες αργότερα, η 14χρονη έφυγε από τη ζωή, έχοντας διαπράξει αυτοκτονία.

Βάσει των εικόνων που κυκλοφορούσαν στο ίντερνετ, η βελγική αστυνομία μπόρεσε να αναγνωρίσει τους δράστες. Οι τρεις ανήλικοι που συνελήφθησαν κρατούνται σε αναμορφωτήριο, μετά από εντολή του αρμόδιου δικαστή, ενώ οι ενήλικοι έχουν προφυλακισθεί σε αντίστοιχο ίδρυμα. Όσον αφορά τους 18χρονους, η κράτησή τους παρατάθηκε σήμερα κατά έναν μήνα, μετά από σχετική δικαστική απόφαση.
Όπως έγινε γνωστό, στους ενήλικους δράστες έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες του βιασμού, της άσεμνης επίθεσης και την προσβολής της αξιοπρέπειας ατόμου, η οποία αφορά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών.

Ο Βέλγος Υπουργός Δικαιοσύνης, Βίνσεντ βαν Κουίκενμπορν, σχολίασε την Τρίτη τα γεγονότα, γράφοντας στο Twitter: «Φριχτό. Δεν υπάρχουν λόγια. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους φίλους της. Οι ύποπτοι έχουν συλληφθεί και η έρευνα συνεχίζεται. Η δικαιοσύνη πρέπει κα πρόκειται να αποδοθεί».
«Απευθύνομαι στα θύματα σεξουαλικής βίας: Πάντα να τα καταγγέλλετε. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σας βοηθήσουν στα κέντρα αποκατάστασης. Η Δικαιοσύνη θα κάνει τα πάντα για να συλλάβει και να τιμωρήσει τους δράστες. Ακόμη και όσους δημοσιοποιούν φωτογραφίες, γιατί και αυτό είναι ποινικά κολάσιμο. Η Δικαιοσύνη είναι απόλυτη προτεραιότητα».