Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι του Προφήτη Ηλία στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, που πραγματοποιεί από το πρωί της Τρίτης επίσκεψη στο Ηράκλειο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απηύθυνε σύντομη ομιλία σε συγκεντρωμένους στην πλατεία του χωριού, οι οποίοι στο μεγαλύτερο μέρος τους ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα και πλήττονται από το κύμα ακρίβειας, όπως είπαν στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το ”παρών” έδωσαν και αγροτοσυνδικαλιστές που περιέγραψαν την δραματική -όπως είπαν- κατάσταση που βιώνουν, με την ακρίβεια να τους οδηγεί μακριά από τις καλλιέργειες τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε για την ακρίβεια, ειδικά στον χώρο της ενέργειας και τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

 

«Αυτή η ρήτρα αναπροσαρμογής και θέλω να το πω εν πλήρη επίγνωση του τι λέω, είναι ρήτρα Μητσοτάκη. Είναι η ρήτρα της αισχροκέρδειας, την ευθύνη της οποίας έχει η κυβέρνηση που ανέχεται αυτή την αισχροκέρδεια» είπε ο Αλέξης Τσίπρας που ανέφερε ότι το πλήγμα για τον κόσμο της παραγωγής, είναι το χειρότερο από την μεταπολίτευση.

 

«Δεν υπήρξε νομίζω, χειρότερη στιγμή για τον αγροτικό κόσμο, τον κόσμο της παραγωγής» είπε ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης, καθώς όπως τόνισε, οι επιπτώσεις του πολέμου θα έρθουν αργότερα.

 

«Αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχιστεί, να αφήνουμε δηλαδή τα καρτέλ να βγάζουν κέρδη και την πλειοψηφία τής κοινωνίας να στενάζει. Να αφήνουμε, λέγοντας δήθεν ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο, να βγάζουν κάποιοι δισεκατομμύρια και να μην παίρνουμε μέτρα στήριξης όπως τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, τη συνολική επιστροφή του πετρελαίου για τους αγρότες και τη μείωση του ΦΠΑ για τα βασικά προϊόντα διατροφής» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι αν δεν υπάρξει επιστροφή του μεγαλύτερου μέρους της ρήτρας αναπροσαρμογής για τα αγροτικά τιμολόγια, οι αγρότες, οι παραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι «δεν θα μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους».

 

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης ενός «έκτακτου σχεδίου κοινωνικής ενίσχυσης για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής» που όπως τόνισε «ξέρουμε ότι δεν θα υλοποιήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη». «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέβηκε από τα συμφέροντα και παραμένει για τα συμφέροντα, όχι για τον λαό» προσέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

«Θέλω να πω σε όσους λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι ο ελληνικός λαός, ας μην παραπλανώνται από τη μιντιακή στήριξη και από τις δημοσκοπήσεις της χαράς, διότι αυτό που θα έρθει στην κάλπη, όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης, θα είναι τα μηνύματα της συμφοράς για αυτούς που μας έχουν οδηγήσει εδώ» ανέφερε κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του ο κ. Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε «αναγκαία και απαραίτητη μια κυβέρνηση προοδευτική με κοινωνικό πρόσημο» καλώντας προς αυτή την κατεύθυνση όλες τις προοδευτικές δυνάμεις.

 

«Από εδώ, από την Κρήτη από τη μήτρα της δημοκρατικής παράταξης που άνοιξε τον δρόμο σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, θα συνειδητοποιήσουν ότι όταν στο λιόγερμα βλέπουν τον ίσκιο τους αυτό δεν είναι το μπόι τους, κι ότι η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί ενότητα και μέτωπο απέναντι στη χειρότερη δεξιά κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά» προσέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.