Το Karoq κέδρισε τον τίτλο μεταξύ συνολικά 23 νέων μοντέλων που παρουσιάστηκαν στην ελληνική αγορά την τρέχουσα χρονιά

To Skoda Karoq αναδείχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019» στην Ελλάδα από τους δημοσιογράφους-μέλη του θεσμού, εχθές Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο bar-restaurant Casca παρουσία δημοσιογράφων του ειδικού Τύπου και στελεχών εισαγωγικών εταιρειών αυτοκινήτων.

Το Karoq κέδρισε τον τίτλο μεταξύ συνολικά 23 νέων μοντέλων που παρουσιάστηκαν στην ελληνική αγορά την τρέχουσα χρονιά από τα οποία σε ψηφοφορία που προηγήθηκε είχαν προκριθεί οι ακόλουθες δέκα επικρατέστερες προτάσεις: Citroen C3 Aircross, Dacia Duster, Ford Focus, Hyundai Kona, Kia Ceed, Mercedes A-Class, Seat Arona, Skoda Karoq, Volvo XC40 και VW T-Roc.

Συνολικά το μικρομεσαίο SUV της Skoda συγκέντρωσε 399 βαθμούς στην τελική ψηφοφορία έναντι 289 βαθμών του δεύτερου στη λίστα Ford Focus και 281 βαθμών του 3ου στην κατάταξη Dacia Duster. Αναλυτικά την βαθμολογία και τις επιλογές του κάθε εκλέκτορα μπορείτε να τις βρείτε στο site του θεσμού (www.atx.gr).

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού επιλέγουν κάθε χρόνο το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» ανάμεσα στα καινούργια μοντέλα που εμφανίστηκαν στην ελληνική αγορά το προηγούμενο 12μηνο και τα οποία έχουν οδηγήσει στους ελληνικούς δρόμους, με κριτήρια που αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, το κόστος αγοράς και χρήσης, αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που συμβάλλει ώστε ένα αυτοκίνητο να ταιριάζει στην ελληνική πραγματικότητα και στην αντίληψη της αυτοκίνησης από τους Έλληνες καταναλωτές.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν τα λιπαντικά Eneos, τα ελαστικά Kumho και η εταιρεία επαγγελματικών εργαλείων USAG. Την όλη διοργάνωση επιμελήθηκε η Promevent και την εκδήλωση η εταιρεία CGC Communications.