Από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον Ν’ Γκολό Καντέ και τον Κάιρι Ίρβινγκ, από το τένις στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ έως και το σέρφινγκ, αυτοί είναι δέκα διάσημοι αθλητές που αντιτάχθηκαν στον εμβολιασμό κατά της Covbid-19, όπως τους παρουσίασε η ισπανική εφημερίδα «As»:

Νόβακ Τζόκοβιτς: Δεν έχει γίνει γνωστό εάν είναι εμβολιασμένος ή όχι, αλλά όλο το θέμα που έχει προκύψει, καθώς και δικές του δηλώσεις και σχόλια υποδηλώνουν ότι δεν είναι.

Κάιρι Ίρβινγκ: Ο γκαρντ των Μπρούκλιν Νετς ήταν αναμφίβολα το πιο διάσημο πρόσωπο ενάντια στον εμβολιασμό στο ΝΒΑ, ένα πρωτάθλημα που το 96% των παικτών είχε εμβολιαστεί στην αρχή της σεζόν. Η ομάδα της Νέας Υόρκης τον διαχώρισε από την ομάδα. Επιπλέον, οι κανονισμοί της πόλης εμποδίζουν να παίξει στην πολιτεία του, οπότε το ντεμπούτο του για τη σεζόν έγινε στις 6 Ιανουαρίου ως φιλοξενούμενος κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς. Προς το παρόν, θα συνεχίσει να παίζει μόνο εκτός έδρας παιχνίδια με τους Νετς. Λέγεται ότι μεταξύ των δικαιολογιών του Ίρβινγκ ήταν ότι ο εμβολιασμός ήταν ένα «σατανικό σχέδιο για τη…σύνδεση των μαύρων ανθρώπων με έναν υπολογιστή».

Τζόσουα Κίμιχ: Η πιο περιβόητη περίπτωση σε Γερμανία και Μπάγερν ήταν αυτή του μέσου Τζόσουα Κίμιχ. Τον περασμένο Νοέμβριο, προσβλήθηκε από την Covid-19 και η ομάδα του απαγόρευσε να βρίσκεται σε συγκεντρώσεις, εκτός από την αφαίρεση μέρους του μισθού του.

Άαρον Ρόντζερς: Ο «στρατηγός» των Green Bay Packers του NFL (αμερικάνικο ποδόσφαιρο) είπε τον περασμένο Αύγουστο ότι εμβολιάστηκε. Τον Νοέμβριο, κόλλησε Covid-19 και δήλωσε ότι δεν είχε λάβει καμία δόση. Έτσι, για παραβίαση των πρωτοκόλλων του πρωταθλήματος, ο παίκτης τιμωρήθηκε από το πρωτάθλημα με 14.650 δολάρια, από τον σύλλογο με 300.000 δολάρια και μια χορηγική εταιρία ακύρωσε τη συμφωνία μαζί του.

Κέλι Σλέιτερ: Ο 11 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του σέρφινγκ, γνωστός αντιεμβολιαστής, εκδηλώθηκε τις τελευταίες ώρες λόγω της αναστάτωσης που προκάλεσε η περίπτωση του Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο σέρφερ, ο οποίος θα έπρεπε επίσης να ταξιδέψει στην Αυστραλία για να αγωνιστεί το WSL Championship Tour, είπε στους New York Times. «Αν είσαι εμβολιασμένος, γιατί σε νοιάζει η κατάσταση του άλλου; Εκτός βέβαια και αν το εμβόλιο δεν σε προστατεύει», ανέφερε.

Άντονι Ρίτζο: Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις αντιεμβολιασμών στο MLB (αμερικάνικο μπέισμπολ). Ο πρώην βασικός παίκτης των New York Yankees, Άντονι Ρίτζο, βρέθηκε θετικός στις αρχές Αυγούστου. Θα μπορούσε να είναι μια ακόμη περίπτωση στον κόσμο του αθλητισμού, εάν ο Αμερικανός δεν είχε δηλώσει μήνες πριν ότι ο εμβολιασμός ήταν «απόφαση ζωής», εκτός από το να διευκρινίσει ότι ο ίδιος έκανε τη «δική του έρευνα για το εμβόλιο».

Πιερ Ουγκό Ουμπέρ: Ο Γάλλος τενίστας, ένας από τους καλύτερους στους αγώνες διπλών στον κόσμο, είναι ένας ακόμη που αποφάσισε να μην κάνει το εμβόλιο. «Είναι ένα σύνθετο θέμα. Το να μην εμβολιαστείς είναι προσωπική επιλογή», είπε ο Ουμπέρ, τον οποίο υπερασπίστηκε δημόσια ένας από τους συνήθεις συμπαίκτες του, ο Νικολάς Μαχούτ, επίσης Γάλλος.

Ν’ Γκολό Καντέ: Ο Γάλλος μέσος της Τσέλσι είναι μεταξύ των πολλών παικτών στα αγγλικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν. Ο Καντέ έχει χάσει αγώνες για αυτό το θέμα, όπως ένας από αυτούς που αντιμετώπισε την ομάδα του με τη Γιουβέντους στη φάση των ομίλων του Champions League. Ο προπονητής του, Τόμας Τούχελ, έχει πει ότι δεν θα αναγκάσει τους παίκτες του να εμβολιαστούν.

Τένις Σάντγκρεν: Ένας άλλος τενίστας, Αμερικανός αυτή τη φορά, που αρνείται τον εμβολιασμό. Μιλώντας για τη μακροχρόνια διαμάχη σχετικά με αυτό το θέμα με τον Τζόκοβιτς, σχολίασε ειρωνικά στο Twitter τον περασμένο Απρίλιο: «Νομίζω ότι είναι καιρός ο Νόβακ να δημοσιοποιήσει το πλήρες ιστορικό του εμβολιασμού του. Και το ιατρικό ιστορικό του. Και τους αριθμούς του λογαριασμού του. Και τι είχε για πρωινό κάθε μέρα της περασμένης εβδομάδας». Δεν θα αγωνιστεί στο Australian Open ως ανεμβολίαστος.

Βουτ Βέργκοστ: Ο Ολλανδός επιθετικός της Βόλφσμπουργκ χρειάστηκε να απολογηθεί τον περασμένο μήνα μετά τις αναρτήσεις του στο Instagram με τις οποίες φαινόταν να έχει πάρει…ελαφρά την πανδημία Covid-19. «Φανταστείτε ένα εμβόλιο τόσο ασφαλές που πρέπει να σας απειλήσουν για να το κάνετε και μια ασθένεια τόσο σοβαρή που πρέπει να κάνετε ένα τεστ για να μάθετε ότι την έχετε», έγραψε αλλά λίγο αργότερα το διέγραψε, αφού είπε ότι ήθελε μόνο να πει ότι χρειάζεται να ακουστούν «όλες οι πιθανές απόψεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ