Ήταν 13 Ιανουαρίου 2009 όταν ξεκίνησε η υπόθεση «Πυθία» με το ειδικό δελτίο ενημέρωσης 53 που υπέγραφε ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Ιωάννης Κοραντής οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι ελληνικές αρχές έχουν στα χέρια τους στοιχεία παρακολούθησης

Αύριο Παρασκευή ξεκινάει στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη που θα εξετάσει τα στοιχεία  για την πολύκροτη υπόθεση της φερόμενης απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Σήμερα τόσο «Τα Νέα» όσο και η «Εφημερίδα των Συντακτών», αποκάλυψαν ένα έγγραφο της ΕΥΠ που έχει αποστείλει ο διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης σε όλους τους αρμόδιους υπουργούς και σε όλους τους δικαστικούς λειτουργούς που είναι επίσης αρμόδιοι και στο οποίο αναφέρεται ότι η υπόθεση «Πυθία» που ονομάστηκε η συγκεκριμένη υπόθεση με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν δεν επιβεβαιώνεται.

Ήταν 13 Ιανουαρίου 2009 όταν ξεκίνησε η υπόθεση «Πυθία» με το ειδικό δελτίο ενημέρωσης 53 που υπέγραφε ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Ιωάννης Κοραντής. Παραλήπτης ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος στον οποίο του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι ελληνικές αρχές έχουν στα χέρια τους στοιχεία παρακολούθησης της διαδρομής από το σπίτι στο Μαξίμου, δηλαδή από την Ραφήνα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και χάρτες με πιθανά σημεία παγίδευσης της διαδρομής και με την χρήση τηλεχειριστηρίου να γίνει έκρηξη.

Στην συνέχεια έγινε γνωστό ότι οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν για 19 πράκτορες της Ρωσίας οι οποίοι παρακολουθούσαν από τις αρχές Απριλίου 2008 τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή με οχήματα με πλαστές πινακίδες.