Η πλώρη του ημερόπλοιου προσεγγίζει τη νότια παραλία του Σκορπιού, την αγαπημένη της Τζάκι και οι 550 επιβάτες ετοιμάζονται για μια βουτιά στην ιστορία. Ταυτόχρονα, ακόμα δύο τουριστικά σκάφη προσεγγίζουν τον… σμαραγδένιο κόλπο και ξαφνικά στη μικρή ακτή δεν υπάρχει ελεύθερο ούτε μισό τετραγωνικό μέτρο.

Σαράντα επτά (47) χρόνια από τότε που η άλλοτε πανίσχυρη πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών φωτογραφιζόταν ολόγυμνη από παπαράτσι, ο μύθος της εξακολουθεί να πλανιέται πάνω από αυτή την παραδεισένια γωνιά του Ιονίου, όπου έζησε τον θυελλώδη έρωτά της με τον Ελληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση. Σύμφωνα με τους καπετάνιους των ημερόπλοιων περίπου 2.500 τουρίστες την ημέρα πολιορκούν την παραλία που είναι ελεύθερη για το κοινό με απόφαση της οικογένειας Ριμπολόβλεφ.

Τόσο τουριστικά όσο και ιδιωτικά σκάφη προσεγγίζουν τον Σκορπιό ώστε οι επιβαίνοντες να απολαύσουν το μοναδικής ομορφιάς τοπίο και να κολυμπήσουν στα γαλαζοπράσινα νερά. Ο απίστευτος συνωστισμός καταγράφεται στις αποκλειστικές φωτογραφίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, ενώ τα σκάφη δίνουν μάχη για το ποιο θα δέσει πρώτο ώστε να βρουν οι τουρίστες την ακτή με λιγότερο κόσμο.

  • Save

  • Save

Το σπιτάκι που βρίσκεται εκεί ανακαινίστηκε μετά τον γάμο του Ωνάση με την Τζάκι και παραμένει μέχρι σήμερα άριστα συντηρημένο. Η παραλία ωστόσο είναι τεχνητή, καθώς δημιουργήθηκε με άμμο που μεταφέρθηκε από τη Σαλαμίνα και μέχρι τώρα ανανεώνεται. Οι υπεύθυνοι του Σκορπιού φέρνουν κάθε χρόνο νέα άμμο στην παραλία αφού οι τουρίστες παίρνουν από λίγη μαζί τους ως αναμνηστικό.

  • Save

  • Save

ΤΑ «ΧΡΥΣΑ» ΚΑΡΕ

Οταν η γυμνή κυρία Ωνάση έγινε πρώτη είδηση σε όλο τον κόσμο

  • Save

Τον Νοέμβριο του 1972 οι παπαράτσι άρχισαν να πολιορκούν τον Σκορπιό καθώς υπήρχε η πληροφορία ότι η χήρα του Τζον Κένεντι και σύζυγος του Αριστοτέλη Ωνάση κολυμπάει γυμνή στην αγαπημένη της παραλία. Ο πασίγνωστος φωτορεπόρτερ της εποχής Δημήτρης Κουλούρης περνάει τρεις ημέρες κρυμμένος πάνω σε ένα δέντρο με ξηρά τροφή και νερό μέχρι που η Τζάκι, η οποία έγινε παγκόσμιο σύμβολο κομψότητας με τα ταγέρ και τα φορέματά της, εμφανίζεται ολόγυμνη μπροστά του, κάνει τη γυμναστική της και βουτάει στα νερά του Ιονίου. Τα «χρυσά» καρέ πωλούνται με υψηλό τίμημα και λίγες ημέρες αργότερα η γυμνή αλήθεια της κυρίας Ωνάση κάνει τον γύρο του κόσμου.

Η πληροφορία ότι ο ίδιος ο δαιμόνιος Ελληνας μεγιστάνας κάλεσε τους παπαράτσι με σκοπό να ταπεινώσει τη διάσημη σύζυγό του δεν θα επιβεβαιωθεί ποτέ και το μυστήριο θα απλώνεται μέχρι σήμερα στον επίγειο παράδεισό του.

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα στο νησί

Οι γιγαντιαίες νταλίκες που πηγαινοέρχονται αυτές τις ημέρες στο λιμάνι του Σκορπιού, μεταφέροντας οικοδομικά υλικά και εξοπλισμό, δείχνουν ότι τα έργα για τη φιλόδοξη ανάπλαση του θρυλικού νησιού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τους συνεργάτες της οικογένειας του ιδιοκτήτη Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, στα υπάρχοντα κτίσματα γίνονται οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης ή επέκτασης και επιπλέον θα χτιστούν το main complex με 7 vip σουίτες και 12 επαύλεις από μηδενική βάση. Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει πισίνες, τεχνητή λίμνη, spa, αίθουσα προβολών, κουζίνα, καθιστικά και κοινόχρηστους χώρους. Επίσης, έχουν σχεδιαστεί αθλητικές εγκαταστάσεις, δεξαμενές ομβρίων υδάτων, παιδότοποι και στο μέλλον σχεδιάζεται να χτιστεί ένα καλαίσθητο αμφιθέατρο.

  • Save

Ολα τα κτίσματα μαζί θα διαθέτουν 48 κλίνες και αρχικά θα χρησιμοποιηθούν για τη διαμονή της οικογένειας του Ρώσου μεγιστάνα και των καλεσμένων της, αλλά στο μέλλον σχεδιάζεται η ενοικίαση των εγκαταστάσεων σε βαθύπλουτους τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Παράγοντες της διεθνούς αγοράς ακινήτων εκτιμούν ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις μαζί με τις υποδομές του νησιού, όπως το ελικοδρόμιο και η μαρίνα, μπορούν να ενοικιάζονται περίπου προς 1 εκατ. ευρώ την εβδομάδα.