Απίστευτες εικόνες το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι του Πειραιά μετά την απεργία της ΠΕΝΕΝ και την ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης.

Για πρώτη, ίσως, φορά, οι περίπου… 10-20 «επαγγελματίες» συνδικαλιστές, με τις χαρακτηριστικές κόκκινες σημαίες, που εμπόδιζαν τον απόπλου των καραβιών, ήρθαν αντιμέτωποι με οργισμένους ταξιδιώτες, οι οποίοι δεν άντεξαν την ταλαιπωρία και την πολύωρη αναμονή και τους επιτέθηκαν ευθέως, αναγκάζοντάς τους σε… άτακτη υποχώρηση.

Παρότι η απεργία της ΠΕΝΕΝ είχε κριθεί παράνομη και καταχρηστική, οι συνδικαλιστές πήραν τις κόκκινες σημαίες  τους και στήθηκαν μπροστά στον καταπέλτη εμποδίζοντας την επιβίβαση στο πλοίο.

Δεν είχαν υπολογίσει όμως την αντίδρασή τους καθώς ουδείς εκ των επιβατών είχε ενημερωθεί για την κινητοποίηση. Τα αίματα άναψαν και λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια οι δύο πλευρές. «Δεν θα μου πεις εσύ τι να κάνω» και «Αντε βρείτε καμιά δουλειά, ρε», ήταν οι πιο κόσμιες φράσεις που ακούστηκαν κατά τις έντονες διαμαρτυρίες επιβατών προς τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Στο σημείο έφτασε μία λιμενικός, η οποία προσπάθησε να ηρεμήσει τους εμπλεκόμενους, ωστόσο ένας από τους νεαρούς που διαδήλωναν μαζί με τους ναυτικούς, της είπε: «Μαζέψτε τους υπάρχει απόφαση ΠΕNΕΝ, σωματείων, οργανώσεων και συλλογικοτήτων», ενώ την απείλησε κιόλας ότι, αν δεν απομάκρυνε τους επιβάτες, θα είχε συνέπειες!

Η ένταση, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί: «Να φωνάξετε τον εισαγγελέα τώρα, αυτή είναι η δουλειά σας, αλλιώς θα πλακωθούμε με τα κωλόπαιδα» ακούστηκε να λέει στους λιμενικούς ένας από τους επιβάτες.

Έπειτα από περίπου δύο ώρες ταλαιπωρίας, που προκάλεσαν οι 10-20 νεαροί, οι επιβάτες ανέβηκαν στο πλοίο, το οποίο αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά.

Τα μικροεπεισόδια σημειώθηκαν έξω από το πλοό Champion Jet2 της Seajet με δρομολόγιο Σύρο-Μύκονο-Νάξο-Ίο-Σαντορίνη, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 7 το πρωί και τελικά έφυγε στις 9.

Κατά πληροφορίες, στην κινητοποίηση συμμετείχαν μέλη της ΠΕΝΕΝ (με τον πρόεδρό της, Αντώνη Νταλακογιώργο, να δηλώνει ανεξάρτητος), καθώς και της ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού).