Θέμα χρόνου είναι η αυστηροποίηση του πλαισίου ελεγχόμενης μετακίνησης, το οποίο θα περιλαμβάνει περιορισμό τόσο στον αριθμό όσο και στον χρόνο κάθε εξόδου και πρόκειται να ανακοινωθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι η αυστηροποίηση των μέτρων δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα αλλά σκοπεύει στους ασυνεπείς.

Ερωτηθείς για το αν εξετάζεται το κλείσιμο των διοδίων ενόψει Πάσχα επανέλαβε ότι θα γίνει ό,τι χρειαστεί για να μην υπάρξει καταστρατήγηση των περιορισμών των μετακινήσεων.

Τι εξετάζει το Μαξίμου

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του Απόστολου Χονδρόπουλου στον «Ελεύθερο Τύπο» παρουσιάζονται τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την επιβολή περαιτέρω μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Θα μείνουμε μακριά από συνήθειες, έθιμα και παραδόσεις μας, για να είμαστε και του χρόνου όλοι μαζί», επαναλαμβάνουν από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να κλείσουν εκείνη την περίοδο, εάν χρειαστεί, οι σταθμοί των διοδίων.

Σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια έχει τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, που όχι μόνο τηρούν τα μέτρα στην καθημερινότητά τους, αλλά στηρίζουν τις επιλογές της κυβέρνησης και όπως αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, εμπιστεύονται τους ειδικούς οι οποίοι έχουν μέχρι σήμερα -και, όπως κατέστησε σαφές ο πρωθυπουργός, θα συνεχίσουν να έχουν μέχρι τέλους- τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνει η Πολιτεία.