Μήνυση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα, για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση κατέθεσε χθες στην εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας 27χρονος, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την επίθεση στο βουλευτή και τον οποίο ο τελευταίος αναγνώρισε στις καταθέσεις του ότι παρευρισκόταν.

Όπως διευκρίνισαν μιλώντας στο «Θ» οι δικηγόροι του 27χρονου Γεώργιος Ράλλης και Μαρία Κλείδωνα, την επίμαχη ημέρα και ώρα του επεισοδίου που έχει καταγγείλει ο βουλευτής, ο 27χρονος βρισκόταν στην εργασία του στην Αγγλία!

Πάντως, χθες μετά την κατάθεση της μήνυσης ο βουλευτής έσπευσε με δήλωσή του να διευκρινίσει ότι βλέποντας χθες στο δικαστήριο τον 27χρονο, διαπίστωσε ότι δεν ήταν αυτός και πως ό,τι συνέβη, ήταν επειδή του επέδειξαν οι αστυνομικοί παλιές φωτογραφίες.

Πάντως, η δίκη των 8 κατηγορουμένων για την επίθεση σε βάρος του χθες αναβλήθηκε για τις 7 Δεκεμβρίου.

Αναβολή

Χθες είχε ορισθεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η εκδίκαση της υπόθεσης για την επίθεση στο βουλευτή με 8 κατηγορούμενους. Παρών ήταν όλοι οι κατηγορούμενοι, αλλά και ο βουλευτής.

Ένας εκ των κατηγορουμένων, όμως, ζήτησε αναβολή εκδίκασης για λόγους υγείας του συνηγόρου υπεράσπισης που έχει ορίσει, αίτημα που δέχτηκαν όλες οι πλευρές. Έτσι, ορίσθηκε νέα ημερομηνία εκδίκασης στις 7 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τους 8, η δικογραφία περιλαμβάνει άλλα δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα είναι ο 27χρονος που κατέθεσε τη μήνυση χθες.

Μήνυση

Όπως τόνισαν οι δικηγόροι του 27χρονου μετά την κατάθεση της μήνυσης, ο κ. Κωνσταντινέας γνωρίζει το νεαρό από πριν και στην κατάθεσή του αναφέρει ότι αναγνωρίζει ανεπιφύλακτα πως παρευρισκόταν όταν συνέβη το επεισόδιο. Ενώ αποδεδειγμένα, όπως είπαν οι δικηγόροι του, ο 27χρονος την ημέρα και την ώρα του επεισοδίου βρισκόταν στο Νιουκάστλ της Αγγλίας. «Ενημερώθηκε ότι είναι καταζητούμενος και ήλθε από την Αγγλία για να προασπίσει τα συμφέροντά του», τόνισαν οι δικηγόροι του.

Αμέσως μετά την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, ο κ. Κωνσταντινέας απέστειλε την εξής δήλωση: «Στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου  Καλαμάτας σήμερα  5.10.2018 ο  βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας είδε τον κ Κολοκύθα και διαπίστωσε ότι ο εν λόγω φερόμενος ως παριστάμενος στο χώρο και κατά το χρόνο του εις  βάρος του επεισοδίου της 23/9/2018 δεν ήταν παρών. Η σύγχυση προκλήθηκε από το γεγονός ότι προς αναγνώριση επιδείχθηκαν στον κ. Κωνσταντινέα παλαιές φωτογραφίες ταυτοτήτων. Να τονιστεί ιδιαίτερα ότι ο κ. Κωνσταντινέας δεν έχει υποδείξει τον κ. Κολοκύθα ως κατηγορούμενο, αλλά μόνο ως παριστάμενο στο χώρο του επεισοδίου. Δε θα υποδείκνυε ποτέ κάποιον ως κατηγορούμενο της εις βάρος του επίθεσης χωρίς να είναι απολύτως σίγουρος».

Πηγή: tharrosnews.gr